Buah Hati Pengarang Jantung

2:22 PM / Posted by ogy ahmad daud /

Assalammualaikum,

Okie..hari nie akak nak celoteh pasal buah hati pengarang jantung akak di mana keletahnye bisa membuat ibundanya terkena "SERANGAN JANTUNG!!!" Nur Aminah Aishah Abdullah nama yang diberi, sekarang berusia 1 tahun 6 bulan.. Maksud namanya adalah "Cahaya Yang Amanah Hidup Bahagia" tetapi kenapa perangainya persis perangai "Lara Croft" yang begitu aggresif dan lasak??

Pening kapala akak!!! Adakah akak telah memberi nama yang salah??? Oh tak mungkin tak mungkin itu terjadi (ni lirik lagu D'lloyd tau or maybe kumpulan Mercy or watever la....)
Nama panggilan dirumah adalah Aminah atau Cik Minah tapi dia da mula berangan nak dipanggil dengan nama glamournyer iaitu Shasha!!! Akak cakap kat dia jangan nak berangan Cik Minah sampai ke tua ummi tetap panggil awak Aminah atau Cik Minah.. Dia memang la tak leh jawab balik sebab akak da cakap jangan jadi anak derhaka macam anak SI TANGGANG yang bernama SI TONGGENG (hehehe..sesuko hati jer akak ni kan???)

Da lama akak tak bawa Cik Minah tengok dunia luar sebab akak dok sibuk berlakon, mengarah, dan mengajar jadi semalam akak bawa la Cik Minah nie berjalan2 takde la sampai seantero malaya setakat Taman Tun Dr Ismail jer!! Jadi akak nak berkongsi la dengan u all semua dan dengan ini mempersembahkan.....

''KISAH CIK MINAH & CIK POJIAH''


Pada 1hari cik pojiah bawa la cik minah nie ke ONE KOPITIAM di tmn tun dr ismail blum sempat order makan lagi cik minah da ajak cik pojiah posing, cik pojiah sal posing memosing nie memang ''RATU'' la


Reaksi Cik minah merupakan reaksi seorang budak yang tidak berpuas hati sebab pertama - posing cik pojiah lg vogue dari posing Cik Minah dan keduanya - Cik Minah tak puas hati sbb jurugambar tak pandai cari angle yang artistik utk Cik Minah menampakkan betapa comelnyer dia..Maaf yer Cik Minah ni lah masalahnya bile jurugambar tak dibayar...dia akan buat keje sesuko hati jer tau!!!

Cik Minah terus menelefon "Persatuan Seniman" buat aduan pasal jurugambar yang tak bertauliah ni. Aikk!! Kecik2 dah pandai komplen anak akak yer??


Alamak!!! salah persatuan lahh shasha call!! Bila cik pojiah mendengar cik minah membahasakan dirinya dengan panggilan shasha, cik pojiah pun melontarkan vokalnya bagaikan seorang penyanyi opera dengan berkata "cukuplah2 lah berangan nak jadi shasha, awak tetap Cik Minah di dalam hatikuuu!!"


Cik Minah merajuk dgn kata2 Cik Pojiah, lalu melemparkan pandangannya jauh ke arah jalan raya sambil dok pikiaq, persatuan mana ceq nak lapoq tentang jurugambar kapala jingga nie dan awatlaaa ummi ceq nie tak kasi ceq perasan glamour guna nama shasha..


Cik Pojiah mendengar rintihan qolbu Cik Minah (maklumlah naluri seorang ibu kannn) lalu tangan dihulur maaf dipinta (Ek ek macam hari raya lah pulok anak beranak ni) dan Cik Pojiah berkata dgn intonasi yg selembut softlan "Cik Minah, nama Aminah tu klasik nak dan merupakan nama ibu Baginda Rasullullah S.A.W dan juga nama ustazah pertama ummi semasa ummi kecik2 dulu.. Aaaa... sekarang Cik Minah faham tak kenapa ummi suka sangat dgn nama Aminah tu??...


Cik Minah gumbira mendengar penjelasan ibundanya dan dia tidak mau menjadi anak yang durhaka lalu persetujuan telah dimenterai diantara Cik Minah dan Cik Pojiah..dan Cik Minah jugak gumbira kerana akhirnya jurugambar telah berjaya mengambil gambarnya dari sudut yang begitu "Artistik" (tang mana sudut artistik tu jurugambar, nampak tempat parking jer?? kalau yang artistik pun mamat yang berjalan tu, tu pun setakat 25% jerr artistiknyerrr)

Inilah episod pertama "KISAH CIK MINAH & CIK POJIAH". Kisah mereka ibarat sebuah telenovela. Kita akan bersama mereka lagi di dalam episod2 yang akan datang..jadi cukup sampai di sini sayang celoteh ogy buat kali nie..Rajin2kan diri anda melayari blog akak nie yerr dan jangan lupa komen tauuuuu...


Terima Kasih...

105 comments:

Comment by Yushards on May 21, 2009 at 9:41 PM

alalalal...chumelnye cik minah...kecik2 da pandai posing....

Comment by αєrιn on May 21, 2009 at 10:03 PM

Assalamualaikum Kak Ogy :D

Seronok saya mmembaca "KISAH CIK MINAH DAN CIK POJIAH".

Hehe, comel2 orang2 kat dalam gambar2 tu(mcm ada ramai orang plak..)

Tak sabar nak baca episode ke2.

Hehe :D

Comment by CIK CT on May 21, 2009 at 10:49 PM

Salam...
1stly,,,,
akak...jugakkkk!!!!hehehe suke tau....kiut miut buah hati pengarang jantung akak kan..moga akak sentiasa dberi rahmat n kebahagiaan yg x terhingga...
"apabila Tuhan menguji kita dgn kesusahan n cabaran pasti ia menjanjikan sesuatu kebahagiaan n ganjaran yg x ternilai harganya"...
link blog cik ct okey....

love u....

Comment by edzlin007 on May 21, 2009 at 11:45 PM

salam akak ogy.

Ya Allah, comel nya cik minah ni...geramnyaaa tengokkk...

Comment by el_lawliet on May 21, 2009 at 11:52 PM

hai....untie ogy...i'm riida...blog auntie best la...i'm your fav fan.....suke tgk celoteh untie ogy.......sorry kalo auntie marah saye panggil auntie....tpi umo saye baru 12 thn...UPSR thn nie..doakan saye yer....

Comment by Su3y on May 22, 2009 at 12:20 AM

A'skum kak ogy...

Ya,setuju dengan diorang...
Alahai,cutenya cik minah buah hati pengarang jantung akak tu :)
Kejap kelip,dah setahun lebih dah anak akak yer...
Dulu slalu tengok masih baby lagi...
By the way,ur posting this time round is an interesting post ler kak...
I really do enjoy reading it,buat suzy tersenyum sorang diri pulak...
Continue with ur updates yer kak...

Comment by SUZZANNE on May 22, 2009 at 2:37 AM

COMEY NYE...

Comment by Hairi Lasim on May 22, 2009 at 4:13 AM

keep up your good work, Kak Ogy. I miss lakonan you being oversea for so long. I grew up with your films and drama. U r one of the kind!

Comment by ogy ahmad daud on May 22, 2009 at 4:13 AM

salam yushards,aerin.cik ct,edzlin007,el_lawliet, su3y,suzzanne tqvm mengikuti kisah cik minah & cik pojiah n tqvm doakn kak ogy n aminah mmg anak yg comel,cerdik,akal panjang dan dia suka berdoa. Alhamdulillah ALLAH SWT anugerahkan kak ogy dengan anak ini. To cik ct bole la link kat blog adik, kak ogy izinkan. Tkasih smua yg terus melawat blog akak n mmberi komen2. TQVM 4 SUPPORTING ME. Luuuvvv U all.

Comment by ogy ahmad daud on May 22, 2009 at 4:24 AM

EL_LAWLIET auntie tak marah riida panggil auntie n auntie doa kan riida lulus dgn cemerlang. ILMU ITU PENTING DAN ILMU ITU KUASA. Jgn tinggal solat, berusaha dan bertawakal, I'syaALLAH apa yang di hajati akan dimakbulkan ALLAH SWT. Amin3x

Anonymous on May 22, 2009 at 7:21 AM

Salam Kak Ogy

Saya ni peminat kak ogy dari dulu kini dan selamanya ;) best la dpt tau yg kak ogy ada blog, buleh le saya mengintip blog ni selalu hehe...by the way, saya ni dah lama rindu nak tengok drama2 melayu lakonan kak ogy, nasib baik le ada youtube la ni, buleh le saya tengok dari new zealand ni :)

anak kak ogy @ cik minah @ aminah tu comel sungguh le, saya ada anak lelaki, namanya ilyas, boleh kah kita berbesan? hahhahahaaa

by the way, this is my blog:
http://justthe3ofusmylifeourlife.blogspot.com/

singgah le ye :)

yatie

Comment by lina on May 22, 2009 at 7:24 AM

hai kak ogy...salam..

lina baru baca buah hati pengarang jantung kak ogy tue...so sweettt!!!lina pun dah ada ank 2 orang, so dunia kita hanyalah untuk permata hati kita tue...tul tak?...HILANG KAU HILANG SEGALANYA...take care si comel tu baik2 yer..biar dia suka celoteh cam Kak Ogy jugak...hehehehe..luv u..

Comment by AuntieYan @ Makcik Blogger on May 22, 2009 at 8:05 AM

Salam Ogy,

Wah! tahniah dah ada blog sendiri. Senang peminat nak bertanya khabar . Hemmm...dah beso dah Cik Minah tu...comelllnyaaa...mudah-mudahan Cik Minah akan terus membahgiakan Cik Ogy. :-)

Comment by hafizmahadzir on May 22, 2009 at 9:16 AM

Salam Kak Ogy...
bestnye dapat tgk blog akak ogy.. been missing u laa... lama x nampak celoteh kak ogy kt tv... btw, comel anak akakkk... :)

Have wonderful day... :)

Anonymous on May 22, 2009 at 9:25 AM

Salam

Alahai cik pojiah....dahlah background hitam, tulisan warna oren ngan merah, susah ahkak yang dah kertu ni nak baca. Kena highlight dulu baru clear..
Cute nye anak you.. betullah kata orang, muka budak2 ni selalu akan ikut muka orang yang bela diaorang. She looks like you when you were small...(ikut pandangan i dari gambar2 you masa kecik yang keluar kat majalah la..)

Rose

Anonymous on May 22, 2009 at 9:30 AM

Salam,
Ya Allah..mmg sesungguhnya Cik Minah sungguh comel. Senyuman nye begitu menusuk kalbu.
Sebab anak saya 2 orang lelaki trus rasa nak mengandung memandang kan rupa Cik Minah yang sejuk mata memandang.

Comment by princess_eryna on May 22, 2009 at 9:31 AM

assalamualaikum...
hi kak ogy.... sy tengah ushar blog eizlan yusoff & terjumpa laa blog akak ni... sy minat akak tau... nak mintak maaf laa ngan kak ogy coz sy da link kn blog akak ni tanpa permission dr akak... x pe kn?.... bleh kn???...... kalo akak senang2 tu... view laaa plak blog sy erk... x de ape2 pun yg menarik kat blog sy tu... hanya sekadar melepas sesak di dada....hehehehee.... blog sy http://princesseryna.blogspot.com & http://suarahatiberkata.blogspot.com

Comment by azman razali on May 22, 2009 at 10:02 AM

Amboi Cik Minah dan Cik Pojiah..jangan gaduh2 ya,hakikat nya... dua dua memang "Ratu"..Seronok tengok G,Bahagia gitu dengan Cik Minah kita..penat2 keje tengok muka anak sejuk hati di buat nya kan?? Bangga sekali Ayahanda kerana G betul2 menjaga dengan baik amanah Allah...

Comment by Fad Ariffin on May 22, 2009 at 10:06 AM

Assalamualaikum Kak Ogy...

Welcome to the world of blogger! Saya minta akak sedari kecik lagi tau! Suka dengar celoteh akak. Cuma satu jer nak komen sikit buleh? Buleh tak kak ogy tukar font kaler? tak berapa nampak sangat. Since background akak itam, apa kata kak ogy tukar kaler fint terang sikit.

Buleh? Caayaaaang kak ogy.

Comment by ~Nurulizra Loves~ on May 22, 2009 at 10:14 AM

comel nye kak cik minah kita tuh..persis puteri bidadari kayang..waduh jatuh cintun saya pd nya..

Comment by Muhammad on May 22, 2009 at 10:15 AM

salam kak ogy

wah..boleh buat skrip dram nieh.
:)
cute sangat2 cik minah

:)

selamat jadi bloggger ya !!!

Comment by Big Momma on May 22, 2009 at 10:17 AM

best...suker...
kak ogy dah berblog!!!
minat sgt tengok ogy berlakon... memang power..

Comment by Mior Azhar on May 22, 2009 at 10:23 AM

Salam Ogy,
Selamat datang ke dunia blog dan dari apa yang dibaca dari dua entr setakat ini.... memang menghiburkan. Dan Aminah sangat2 comel. Anda bertuah dan Aminah lagi bertuah beribukan OGy Ahmad Daud.

Anonymous on May 22, 2009 at 10:26 AM

Salam kak OGY, Wahh...at last you manage to blog yourself ni baru namanya transformasi...just want you to know that i'm one of your fan, wish all the best to you.....and jangan terlebih sudah..but now terlebih pon tetap mantop kannnn..asal kita bahagia coz happiness is the virtue of life.

Comment by kikin_78 on May 22, 2009 at 11:33 AM

tomeynyerrrrrrrrrrr la anak kak ogy nie....pandai lak tu posing...all da best kak!

Anonymous on May 22, 2009 at 1:09 PM

Welkam ke dunia maya cik Pojiah dan salam cik minahh...Kak Ogy ni terlambat ketapi lerr...sepatutnya dari dulu lagi dah join dunia blog ni dan ada juga cara kami nak dekati kak Ogy...sampai sekrg masih tak jemu menonton dan mengkaji gerak lakon SALEHA...setiap naskah kak ogy dah saya anggap mcm buku teks lakonan...Ok, kak Ogy, jgn hangat-hangat taik ayam pulak ya...teruskan berblog!!

Abang

Anonymous on May 22, 2009 at 2:25 PM

OGY
U memang berbakat. meminati u sejak u di CBN and i di sekolah merah depan tu. Maklumlah sejak u muncul dari Cerita ku Cerita mu itu, Ogy ibarat berlian di arena seni negara. Syabas kerana membuat blog. Bila dah melangkah ke alam siber ni...ha kena lah selau update. Setidaknya update. Seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan (lama lama ketiak masam hehehehe).
Saya memang meminati lakonan Ogy. Biarlah saya meminati Ogy dalam diam. Ogy penuh idea, kritikan bernas dan amat saya berharap, selagi ada kudrat, Ogy tetap berada di arena seni.
Kini saya akan membaca blog ini. Kini saya akan cuba memberi pandangan kerana ini salah satu saluran komunikasi saya terhadap Ogy.
Doa agar Ogy dan anak sentiasa sihat, Insyallah.

Ikhlas

Rio Johannians

yattyoko on May 22, 2009 at 2:41 PM

akak ogy....
laaaa...cek minatnya kat u. dolu2 siap kumpui gambaq akak ogy buat koleksi. adusss...xsangka in my life dok dapat communicate dgn akak ogy ni. cek ni jauh kat jepun. dolu2 kalo lepak area melawati gatai2 gak cari rmh akak ogy nak skodeng...kikikii... tp bumbungpun xnampak. hah, cik minah...ni anty nak chop kat mami hang nak buat menantu. kalo mami hang suka nanti anty fwd gambaq anak anty untuk promosi. kikikikii... anak anty 2thn 3 bln. ok la tu....kukikukikukiii...

Comment by Aminah on May 22, 2009 at 2:41 PM

Assalamualaikum Kak Ogy,

Suka baca celoteh kak ogy ni...and I love the pictures of you and your adorable daughter yang berkongsi nama dengan saya!!! Nama saya pun Aminah - arwah ayah dan ibu saya juga beritau saya yang mereka namakan saya Aminah kerana ianya sebuah nama yang klasik dan juga mempunyai maksud yang baik.

Anyway, welcome to the blogging world and i look forward to more celoteh from kak ogy!

Comment by NoraJoey on May 22, 2009 at 2:50 PM

salam akak...
seronok bace kisah cik minah n cik pojiah..rasa terhibur..lagi terhibur tgk keletah cik minah yg pndi sgt posing tuh..cute bangets...ada dak kecil pasti terhibur kan...nak plak comel sgt..sejuk hati...hehehee
apepun hrp2 pasni dpt tgk lg citer2 akak psl cik minah or ape sj mengenai karier akak..sgt menarik...
bile cik minah besar nanti pasti die agak pelik kerna namenye agak berbeza ngan remaja yg sebaya ngan nye..sebab for sure name2 dowang name2 yg ala2 mix sn sini n urban gtu..but name cik minah sgt clasic n yg ptg bagus maknenye kan.. :)

Comment by Asphyxia on May 22, 2009 at 3:03 PM

Haluuuu from Bumi Kenyalang...

Kak..........lerrr ilang kata-kata la pulerk...nervous kak aih. Camne nak cakap ek?

Wa minat giler sama lu!!! Boleh gitu? :P

Bila saya tengah syok baca blog Mr. Vernon, dia siap bagi link kat blog akak dalam entry dia.

Saya tergezut, Wahhh!! Kak Ogy ada blog? Apsal saya tak tau, ah? Terkilan sekejap masa tu...tapi bila saya bukak blog Kak Ogy, ruper2nyer baru start..

Alhamdulillah, belom terlepas banyak entry lagi...eeheheheh...

Keep on writing! Terhibur la baca celoteh akak! Kirim salam sayang ngan Cik Minah comey!!

Comment by Nazrah Leopolis on May 22, 2009 at 3:06 PM

pasal nama dia aishah.

i have my very own lara croft jua adanya. she is 6.

rata2 aishah yang i kenal sama secetak. bijak, lasak tapi pemurah dan penyayang.

enjoy ur aishah, rather, cik minah, like i do mine!

welcome to blogosphere!

lap yiewh!

nazrah aka azalea aka kawan makcik Vern (larik!)

Comment by nurul on May 22, 2009 at 3:47 PM

comelnyer cik minah! :))

Comment by princess_eryna on May 22, 2009 at 4:25 PM

kite antara follower yg paling awal.... ok kan???.......... akak bz erk????..x sabo nak tunggu akak punye the latest entry.....

Comment by syahidahariff on May 22, 2009 at 4:54 PM

seriously, cik minah tu sangat comel..hehe.. :)

Comment by darling elle on May 22, 2009 at 7:24 PM

Your daughter so cute. Suka posting ni bersahaja and reflect Fauziah Ahmad Daud that i use to watch on Melodi, AF, Film, drama etc. Now i will enjoy reading your blog like i enjoy watching you on screen as i grow older.

Muahhhhhzzzzzzzzz...standing ovation and big applause.

Comment by Rizah on May 22, 2009 at 9:05 PM

salam kak ogy Love...

Cik Minah ni really look alike my niece Nawwar Aisyah aka Kechah-kechah (sebab suka buat kechah). Cik Minah pun kemain comel and keletah @kak nam...maklum laa anak ummi. I can imagine how meriah rumah kakak. Neway keep on blogging kak....you're my STAR!!!!

Comment by ogy ahmad daud on May 22, 2009 at 10:56 PM

Salam smua yg melawat blog saya dam memberi komen2 yg bernas insyaALLAH akan ditukar warna agar tulisan lebih jelas dibaca. Maaf yer maklum la akak ni baru enter frame sbg blogger alhamdulillah ada yg sudi menegur tq so3x much. Waduuuhh, x sangka akak cik minah begitu popular bru 1thn 6bln da ada calon ibu mertua hehehe... to yatie in new zealand n yattyoko in japan blk m'lysia nanti bole la jumpa si cik minah!!! Hehehe, n'way trimakasih smua 4ur support towards my blog n saya akn s'tiasa update
dgn citer2 yg menarik. Luuuv u all. Tq again.

Comment by suga on May 22, 2009 at 11:41 PM

kak ogy! sebut nama fauziah ahmad daud, i teringat cerita AZURA!
hehehe..... feeling tau, tengok cerita legend tu! you and jamal abdillah! sungguh mengimbas kenangan filem dolu - dolu!

welcome aboard! start to read more of your posting soon...

bring it on!!!

salam manis tanpa gula
fan fr seberang cosway! SG!

Comment by freelance on May 23, 2009 at 12:40 AM

amboi.... pandai bergaya, pandai acting, macam cik pojiah... he...he... cik minah tak minum teh ais ke....?? -Jie AD

Comment by Ajami Hashim on May 23, 2009 at 3:03 AM

welkam to the kelab ahkak ;-)

Comment by ogy ahmad daud on May 23, 2009 at 3:34 AM

Hi Ajami, hw r u? Tqvm dik menjenguk blog ahkak hehe.. seronok rupa nyer yer jd blogger ni!!! Ahkak suka... Jenguk2 lg tau n takecare dik.

Comment by αєrιn on May 23, 2009 at 3:38 AM

Assalamualaikum ;D

Wow~
Kak Ogy pagi gini dah online.
Tak penat kah?
Hehe :D
Tanya shaja akak.

Comment by ogy ahmad daud on May 23, 2009 at 5:46 AM

Salam aerin, x penat da biasa da lgpun nk tnggu lakukan tngungjwb sbg hambaNYA.

Anonymous on May 23, 2009 at 7:08 PM

salam akak,anak saya sama usia dgn cik aminah tu.rupa pun ada iras2.haha.tak tau lah kalau akak tngok tak iras pulak.tapi cute sgt aminah tu.susah kan jadi ibu tapi tak apa itu amanah allah utk kita laksanakan.btw saya kirim kiss kiss kat aminah.geram tngok.boleh gigit tak?
Drp brunei

Comment by MrsNor on May 23, 2009 at 8:56 PM

salam ogy
pertama kali tengok anak you. Moga bahagia bersama anak tersayang dan cik minah jadi anak yg berbakti pada emaknya nanti

Comment by +s h a z h a + on May 23, 2009 at 9:39 PM

assalammualaikum wbt.
comelnye cik minah.anak kak ogy ke.comel sgt2.mcm kak ogy.hehe.
i'm always supporting you,kak ogy!
luv u..peace!

Comment by amyza aznan on May 23, 2009 at 11:16 PM

hadik pun kena virus ni gakkkkk hihihii

Comment by ak_0143 on May 24, 2009 at 9:59 AM

huhu
terbaekk la ini telenovela...
bump to ur blog thru vernon...
welcome to blogging world kak!!!

Comment by rhymee suhaili on May 24, 2009 at 11:09 AM

Hi Kak Ogy,

comey nyer anak iteww... ;)

Comment by syik s. on May 24, 2009 at 4:12 PM

teruskan menulis tentang cik minah dan cik pojiah! i loike!

Comment by kasih nash on May 24, 2009 at 4:14 PM

Salam akhakkkk... oooo.. dah ada blog... moga makin dekat dengan peminat... rajin2 jawab kohmen kitorang yerr..
w
Waaaa... anak laler... dah besaq!! dah leh eskot umi neh.. kalau orang kacau2 umi.. cik minah fire taw.. :)
o
Ok kak ogy... sy doa akak sihat2 selalu bersama cik minah..
Mintak izin add blog akak yer..
Assalamualaikum..
>> rajin2 singgah blog sy yer.. (sudi kerr...)

Comment by doreen sutton / adorin ariff on May 24, 2009 at 4:43 PM

tq sis 4 reading my blog...n3 akak, doreen dh baca dh semalam..tp bz jln2..m in dubai now! sok blik london...dok gelak baca n3 akak psl cik minah hehehe..

my address akak tgk kt blog doreen, k?

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 4:51 PM

Salam KasihNash, tq baca blog akak n akak izinkan Kasih add blog akak Jenguk2 la slalu blog akak ni. Cik Minah ni mcm LARA CROFT so lau ada yg nk kacau ummi dia, DIA AKN BERTUKAR DARI CIK MINAH KE CIK LARA HEHEHE... Tq Kasih.

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 5:00 PM

Hi doreen. wah berjalan seantero dunia adik yer? akak jealous!!! i'm sure ur having a great time with ur life n tq 4 readin about cik minah & cik pojiah. Wil visit ur blog later ya. Hv fun dear.

ibu aida on May 24, 2009 at 5:13 PM

aduyai..comey le cik minah @ hasha ni..(name glamor dia kan..)hehehe..tecik2 pandai posing2..x ubah mcm ummi dia..huhuhu..nt da becar jd budk pandai..bijak..hormat org tua tau..jgn tgal solat tau..

iBu AiDa on May 24, 2009 at 5:19 PM

salam kak ogy..

comey le cik minah tu..
kecik da pandai posing2 ye..same mcm ummi dia..huuhuhu..nt da becar jd bdk pandai..bijak..n sllu sygkan ummi tau..

Comment by nliza@muo on May 24, 2009 at 7:19 PM

assalamualaikum kak...cumelnyerr..mmg rezeki akak dpt seiras bebenor...Allahuakbar! Agaknyer muka akak camni kot,time kecik2 dolu...:)

Comment by kasih nash on May 24, 2009 at 9:36 PM

ahahaa.. kak ogy.. kuterbawa-bawa watakku sebagai seorang ibu kpd seorang superhero.. hiihii.. superhero dia main fire2.. yer la cik minah a.k.a cik lara croft.. perpon moga membesar sebagai anak solehah.. bahagiakan ummimu selalu...

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 10:43 PM

Salam ibu aida i'syaALLAH akan sya didik aminah seperti mana arwah ibu saya mendidik saya supaya selalu sayang pd ALLAH dan Rasulullah SAW, hormat pd orang yg tua dan yg muda dan jgn tinggalkan SOLAT dan apa jua perintah ALLAH SWT. To nliza@muo mmg ALLAH MAHA BESAR diberikan kakak anak yg mmg seiras dgn wajah kakak masa kakak kecil. Bahagia sungguh hidup kakak sejak bergelar ibu. Alhamdulillah syukur ke hadrat ALLAH SWT. Amin.

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 10:52 PM

To aik_0143 tqvm 4 reading my blog n welcoming me as a blogger hope u'd continue n enjoy reading it, to rhymee suhaili mmg aminah anak yg comel banget! To syik s yup i'll continue writing about CIK MINAH & CIK POJIAH. TUNGGUUU d next episod yer hehehe.. Thanx a million 4 supporting my blog.

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 11:03 PM

Tkasih KasihNash mendoakan aminah menjadi anak yg solehah setiap ibu akan mendoakan yg terbaik buat anak nya kn. Teringat arwah ibu saya yg s'tiasa mendoakan untuk smua anak2 nya. Rindu yg teramat sgt pd arwah ibu & ayah. Alfateha.

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 11:09 PM

Salam Rio Johannians, u kenal sya dri CBN lg ke? Dat was a long time ago. So hw r u? Tq 4 reading my blog n ur most welcome 2 give ideas n comments. Sya amat mengalu-alu kan nya. Tq once again Rio.

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 11:12 PM

Tqvm Hairi Lasim 4 reading my blog n tq 4 watching my films, i truly appreciate it. So which part of d world r u residing?

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 11:24 PM

To Asphyxia, tq bca blog kakak n jgn nervous la i'm juz a normal person n i'll keep on writing tq again 4 ur support. To nazrah aka azalea aka kwn makcik vern tlg jgn larikk la... I agree 1oo% wat u said about all d aishahs dat dey r intelligent, aggressive, generous n vry2 loving. Btw, r u WHO I THINK U R??? Mmm.... juz wondering???

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 11:30 PM

To BIGMOMMA, tq bca blog kakak n tqvm minat pd lakonan kakak. Alhamdulillah, kakak dianugerahkan bakat lakonan ni melalui arwah ibu tp lakonan arwah ibu lg3x POWER!!! Thanx BIGMOMMA jgn lupa jenguk2 lg blog kakak ni yer.

Comment by fadzree on May 25, 2009 at 12:20 AM

wah.. best2... nk tunggu smbungnnya..

Comment by ogy ahmad daud on May 25, 2009 at 1:12 AM

Salam fadzree, panggil aunty pun bole tgah dok pikir la ni skrip episod ke dua ""KISAH CIK MINAH & CIK POJIAH".

Comment by Watie Aziz on May 25, 2009 at 2:50 AM

Iskk...tomei tomei tomei..suka suka suka..! hehhe.. lawak kak ogy ni ...biarq pi lah dia nak glamer kejap nak panggil shasha ..hehehehe..

tak pun jgn panggil minah..panggil meen...glamer sket ..ahaks!

Comment by lifeinside on May 25, 2009 at 5:34 AM

ya Allah comelnyer anak kak Ogy!!!! saya suker sgt tgk muka dia, comel :)

semoga Allah merahmati hidup kak Ogy dan anak akak, Aminah :) Amin...

peminat dari Ukraine :)

yattyoko on May 25, 2009 at 8:58 AM

ayooyyooo akak ogyyy.....
cek xsangka akak ogy baca msg cek...tq3000x akak ogy... cek kalu la balik msia raya ni mmg tingin sesgt nak jumpa akak ogy n cimina tuuu...tp cek dah nak terberanak dah masa tu. kena balik utara la dulu... akak ogy n cimina kalu mai japang habaqla kat cek...bole kita pi jumpa mickey mouse kat disneyland. cimina mesti sengeh sampai tinga mcm anak cek gak... mai tidoq rmh cekla...walaupun rmh flat ja tp security cek ultraman..xpa insyaAllah lena tidoq. jiran cek tokwan shinchan.. bolela dok kawan dgn laracrop cimina tu... mai no kak ogy. habaq jgn xhabaq. cek ajak doraemon sambut kat epot nanti.

yattyoko on May 25, 2009 at 9:04 AM

akak ogy tgh xdak idea ka nak sambung cita cimina ni?? meh cek bg cadangan akak ogy tunjuk semua hapa saja jenis menan (mainan) dia yg dok ada dlm gobok tu...bawa kluaq semua meh share dgn kami... dia suka men masak2 kat, dokto2 ka, tembak2 ka, tulih2 ka, kawin2 ka, sumo ka...habaq mai kat kami... kuikukikukiii... jumpa abg emang manang kim salam no... kukikukikukiii..

Comment by EJay @ Rafiqin on May 25, 2009 at 9:09 AM

assalamualaikum
comeinya cik minah ni.. pandai nooo dia buat mimik muka.. comei betoi..hehehe

Comment by ~ Hariza ~ on May 25, 2009 at 11:20 AM

akak..nanti kisah cik minah & cik pojiah ni leh adaptasi dlm drama pulak ye.. :)

Comment by Hak!M on May 25, 2009 at 1:40 PM

best best!! kak ogy terus blog ok! sekurang-kurangnya, kita di Singapura ni dapat tahu perkembangan akak di Malaysia :) and cik aminah tuuu comell lahh, dan besar nanti, lagi comel dari cik pojiahhh tauu. hurhur! :P

Comment by keyone on May 25, 2009 at 2:48 PM

comel la cik minah....
ummi die lak cunn...
pndai tol posing...
hrap cik minah jd ank yg baek...
amin..(-.-)v

Comment by Ogie on May 25, 2009 at 3:48 PM

Salam Kak Ogy....

Ogie suka sangat kat bakat, caracter dan especially akak ....Kak Ogy tau tak....kita share tarikh lahir yg sama.....cumak tahun nya ajak yg lain kak.....11/10....selalu Ogie wish utk akak jugak saban tahun...sebab....Ogie suka sangat ngan akak....Kalau org cakap tak elok tentang akak dalam opis ogie ni ogie fire diowang sampai rentung....muaaahahahaha.....singgahlah blog ogie kalau akak sudi ya...https://www.zeeiszee.blogspot.com I LUV U SIS!!!!!!

Comment by Kerol+Natt=Adam on May 25, 2009 at 6:06 PM

salam k.ogy..
blhkah kirenye ku jodohk' cik minah ngn en.adam ku..sesungguhnye ku tlh jth cinta pndgn pertame ngn cik minah mu..hehe...semoga kalin berbahagie slalo..aminn

Comment by Nana on May 25, 2009 at 8:13 PM

heheh..cik minah ni nak bagitau, walau dari sudut mana pun gambo di ambek, cik minah ni mmg comei la..heheh...

Anonymous on May 26, 2009 at 8:21 AM

Assalamualaikum Kak Ogy,

Suka saya melihat & membaca cerita Kak Ogy dlm blog ni..x sngka jgk artis2 kita minat berceloteh kat blog, bagus sy rasakan sbb kat blog artis tu sndiri akn lbih dekat dgn peminat..teruskan ok..oh ye knp kak Ogy tak isikan laman chat kat blog kak ogy, kalo ada bole terus komen dan sembang kat situ je..comeynyer anak kak ogy tu..kim salam dia deh..

dari Peminat Kak Ogy..

Comment by CIK CT on May 26, 2009 at 10:10 AM

slm...ramai betul dah ni peminat2 cik minah n cik pojiah nih..huhu..konfirm akak kena update selalu...mesti semua tertunggu2 nih...

Comment by Fifiey82 on May 26, 2009 at 8:30 PM

alololo shummilnya...

Comment by Shirin@e-online-store on May 29, 2009 at 1:23 PM

Salam K.Ogy. Best baca blog ni..
Kalau nak cari tudung datanglah ke blog saya.http://e-online-store.blogspot.com/

Comment by ida_nardiel on May 30, 2009 at 8:38 PM

comel muka anak akak Ogy.....comel sgt....saya suka baca kisah Cik Minah aka sasha dgn uminya....jangan nakal - nakal tau!

Comment by :: MURNI MASREENA :: on June 1, 2009 at 11:26 PM

Salam Kak Ogy.......
Alahai comeynya anak kak ogy........ geram tngok pp dia...... Best kan??? Kalau bosan2... jangan lupa singgah kat blog saya tau..............

Comment by Maryati on June 3, 2009 at 2:30 PM

alahai..comelnyer cik minah ni..ingat pulak baby kiter kt umh..
"anak adalah anugerah Tuhan yang tidak ternilai harganya"

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 1:16 AM

Salam WatieAziz tq bca blog k.ogy Cik Minah mmg da glamer da dia ttap nk dipanggil Shasha masaalahnyer Cik Pojiah lak xnk mengalah tetap nk panggil dia AMINAH hehehe... Salam LifeInside apa kbr? Tq bca blog k.ogy n alhamdulillah k.ogy dianugerahkan dgn anak yg comel dan aggressif dan juga bijak, syukur ke hadrat ALLAH SWT. Tkasih juga doakn kakak dan anak kakak, k.ogy juga mendoakan agar adik s'tiasa dirahmati dan diberikan kebahagiaan dunia & akhirat. Amin3x. Adik buat apa di Ukraine? Salam yattyoko apa kbr? Bkn takde idea nk tulis sal Cik Minah tp dia tngah takde mood la jd ceq kna sabaq dia skrg tengah suka menari!! Ayo!!! Penin kapala akak. Salam Ejay@Rafiqin Cik Minah ckp TIMA ACIH kata dia COMEL dn Cik Pojiah ckp tq bca blog dia,takecare. Salam Hariza hehehe I'syaALLAH cma Cik Minah nie xtau duduk diam tu yg lau dijadikn drama kecoh lokasi dibuatnya. Salam Hakim mmg confirm Cik Minah mana2 lebih cute dan cun dri Cik Pojiah, Cik Minah ckp TIMA ACIH.

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 1:35 AM

Salam Keyone tkasih byk2 sudi bca blog k.ogy n Cik Minah ckp TIMA ACIH puji dia dan doakn dia tqvm ya dik jgn bosan tau jenguk2 blog k.ogy nie ya. Salam Kerol+Natt=Adam nk masuk meminang Cik Minah ker? Hehehe bole dibincangkan tp lpas dia berjaya dlm education la yer..tq for reading my blog ya n keep on reading. Salam Anonymous artis pun manusia biasa jgk dan dgn medium ini makin dekat kn artis dgn peminat sbb artis harus sedar tanpa peminat tiada gunanya dia menjadi artis moral of d story ARTIS2 MMG TAK BOLE SOMBONG DGN PEMINAT. Itu la nasihat arwah ibu,ayah saya kpd saya. Tqvm sudi mmbca blog sya ya jgn bosan tau. Salam Cik CT insya'ALLAH kakak akn rajin2 kn diri utk s'tiasa update ya. Salam Fifiey82 CIK MINAH ckp TIMA ACIH kata dia COMEL, tq dik. Salam Shirin tkasih sudi bca blog k.ogy n insyaALLAH sal nk cri tudung akak akn singgah ke blog Shirin ya.

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 1:35 AM

Salam Keyone tkasih byk2 sudi bca blog k.ogy n Cik Minah ckp TIMA ACIH puji dia dan doakn dia tqvm ya dik jgn bosan tau jenguk2 blog k.ogy nie ya. Salam Kerol+Natt=Adam nk masuk meminang Cik Minah ker? Hehehe bole dibincangkan tp lpas dia berjaya dlm education la yer..tq for reading my blog ya n keep on reading. Salam Anonymous artis pun manusia biasa jgk dan dgn medium ini makin dekat kn artis dgn peminat sbb artis harus sedar tanpa peminat tiada gunanya dia menjadi artis moral of d story ARTIS2 MMG TAK BOLE SOMBONG DGN PEMINAT. Itu la nasihat arwah ibu,ayah saya kpd saya. Tqvm sudi mmbca blog sya ya jgn bosan tau. Salam Cik CT insya'ALLAH kakak akn rajin2 kn diri utk s'tiasa update ya. Salam Fifiey82 CIK MINAH ckp TIMA ACIH kata dia COMEL, tq dik. Salam Shirin tkasih sudi bca blog k.ogy n insyaALLAH sal nk cri tudung akak akn singgah ke blog Shirin ya.

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 1:44 AM

Salam Ida_Nardiel tqvm suka bca kisah CIK MINAH & CIK POJIAH byk lg yg nk diceritakn sabar mnanti yer n budak2 nakal tu biasala masa ni la seronok bermain dgn mereka kn... Salam MurniMasreena mmg BEST SGT3X ada anak,Alhamdulillah n insya'ALLAH k.ogy akn singgah ke blog Murni takecare ya. Salam Maryati apa kbr? Gambr tu anak u ke? Comel nyerr, sya pun geram la tgok pipi dia. Mmg tak bole dinafikn bahwa ANAK ADALAH ANUGERAH TUHAN YG TIDAK ADA NILAI NYA.Seronok sgt2 dpt jd ibu kn..Alhamdulillah.

Comment by Ielaz on June 4, 2009 at 7:16 AM

ahkak...comelnya cik minah tuu.....

Comment by zamara on June 4, 2009 at 10:18 AM

salam kak ogyyyy....


masya Allah..comelnya anak akak..... rasa nak ciumm jeeeee... beruntung aisyah dapat umi cam kak ogy..n kak ogy pun beruntung dapat anak yang cumil tu....

bestnye baca kisah ank akak tu...... tak sabar nak baca episod seterusnya....

qisdiana on June 4, 2009 at 11:30 AM

assalamualaikum kak ogy.......

seronok baca Kisah Cik Minah & Cik Pojiah tu..... Comel betul cik minah akak....kecik2 dah pandai posing...
sy doakan semoga cik minah menjadi anak solehah & berjaya di dunia & akhirat...amin
Moga akak berbahagia selalu di samping anak tersayang...

Comment by tiddy on June 4, 2009 at 1:28 PM

ha'ah, dlm gambar ni anak kiter..yang ni namanya Cik Qihah..alhamdulillah kak, kita dkurniakan anak yang comel dan cerdik..Insyaallah akan menjadi insan berguna suatu hari nanti..Amin..

* seronok saya mbaca celoteh akak n kak amyza..geli hati pun ader..

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 10:48 PM

Salam Lelaz tkasih byk2 sudi bca blog k.ogy n Cik Minah says THANK U sbb kata dia comel.Jgn bosan tau bca blog k.ogy nie yer. Salam Zamara suka la nama awk UNIK. Alhamdulillah ALLAH SWT berikan NURAMINAH AISHAH kpd sya smmgnya sya amat2 bersyukur dgn ANUGERAH ALLAH ini. Dia bkn jer comel, lasak pun ya..Penin2 kapala kdg2 tu hehehe... Salam Qisdiana tkasih byk2 doakan kakak dan Aminah n tq suka bca kisah kami berdua hehehe...Seronok kn ada anak n melayan keletah dia. Salam Tiddy,COMEL BANGET CIK QIHAH nama sedap geram la tgok muka dia bole la temukan dgn CIK MINAH mesti berceloteh sampai bole OVERRUN RANCANGAN!!! Hehehe... Cium kn CIK QIHAH ya.

Comment by tiddy on June 5, 2009 at 7:44 AM

Cik Qihah kem slm kt Aunty Ogy.." Cium Aunty sket..mmuaahhh.." kalo temukan Cik Qihah ngan Cik Minah ni, mahu bgegar taik telinga kita..kih kih..yg sorang suka bceloteh,yg sorang lagi kuat memekik..TIDAKKKKK!!!!!

Comment by shahila on June 5, 2009 at 11:49 AM

salam kak ogy! nice blog. hahaha.. very cute cik minah n cik pojiah

Comment by lee-za on June 16, 2009 at 11:06 AM

Salam kak ogy...

Saya kebetulan siggh blog member yg ader link ke blog kak ogy ni...
suka tgk aksi kak ogy and shasha...nikmatnya bergelar ibu kan...itu yg saya rasa....i got 4 kids...MasyaAllah...itulah anugerah Allah yg paling2 dan amat2 berharga buat saya...syukur sgt....

Comment by Mama Shahmi on June 24, 2009 at 2:29 PM

assalamualaikum kak..sy amat mengagumi ketegasan akak selama ni. Aminah sangat chumel..geram..cute..

Comment by alfredoguano on August 9, 2009 at 3:38 PM

salam,sy slh sorg diantara berjuta2 peminat kok ogy. sy sbnrnya ingin berkongsi peluang biznes dgn kak ogy dan rakan2 artis semua, kak ogy sila la layari http://b46.kltp.net syukur alhamdulillah dgn biznes ni sy mampu pergi umrah

Comment by PriNcEss on August 17, 2009 at 1:32 PM

salam..cutenyer cik minah n cik p0jiah als0 lah..huhu!!sukernyer dpt bb cute cmney..i like!!!

Comment by cty on August 25, 2009 at 3:34 PM

salam kak ogy....saya terharu drama kisah kehidupan nie....saya terigin nak bg srip yang masih belum ditaip tapi sudah tercatat di hati sanubari....ia memang kisah kehidupan..ct nak sangat cerita pada kak ogy n rasanya bleh buat drama kot....mayb drama iar mata..

Comment by classicguys on October 8, 2009 at 9:33 PM

bile dah jd ibu kite akan lebih menghargai ibu kite

saye minat sangat-sangat-sangat kat your mum Allahyarhamah primadona Saadiah


die pun pernah bawak watak bername Aminah dlm flm Iman kalau x silap selain kekaguman sy pd dirinye sbg seniwati sejati saye juge sgt kagum kerana dlm mase yg same die jd ibu yg berjaye mendidik anak2nye menjadi soleh&solehah seperti dirimu

bagus gak buat coretan sebegini kerane 30-50 tahun lg pun ie tetap menjadi bukti kemasraan kasih ibu&anak yg biasenye kian dilupekan pabile melangkah ke alam remaje dan berikutnye

Comment by ArsheedA on October 14, 2009 at 8:16 PM

cik pojiah! u such a lucky mum...dia sgt comel! ni kalau buat CIK MINAH & CIK POJIAH THE SERIES mesti meletop! saya sgt suka ;)

Comment by anyss on October 15, 2009 at 6:24 PM

Chomel betul cik minah ni...rasa macam nak pinjam je sehari dua ;)

Post a Comment