Celoteh pertama saya sebagai bloggerrrr!!!!

7:00 PM / Posted by ogy ahmad daud /

Assalammualaikum,


Macam tak percaya saya jadi blogger!! ni semua idea Eizlan Yusof lah pelakon tuu... yang baru-baru ni berlakon dengan saya dalam cerekarama berjudul "Kerana Kasih" yang akan ditayangkan pada 30hb Mei ini jam 10.o0 malam di Tv3. Rugi kalau tak tengokkk tauuuuuu.....dialah yang beria-ia buat blog untuk saya...siap daftarkan lagi... haihhh... Baik betul adik saya yang sorang ni..terima kasih banyak2 Eizlan... I am having fun!!

Skrip nyerr... Memang sedu sedan citer ni...


Tengok renungan makrifat akakkk... Tengah menggali watak lah nie... Hehe


Eizlan Yusof sebagai Sani, Saya pula sebagai Aida dalam salah satu adegan drama ini... Lannn, tengok ini... Akak promosi wajah mu sebab
adik daftarkan blog akak kannn... Memang mantap lakonan eizlan yusof sekarang.. Keep up the good work Lan!!

Tengok betul betul tangan akakk tu.... Tangan pun mainkan peranan dalam lakonan, ini yang dikatakan tangan pun berlakon, kalau salah penggunaannya tu yang akak akan kritik..."Nak kena katokkkk ka tangan tuuuu" ingat tak dialog akak dalam A.F 5?? hehehe

Siapa yang tak kenal pompuan ni memang tak mengikuti "Sehati Berdansa". Dia telah berjaya menarikan tarian dari benua Afrika dengan jayanyaaa... Syabas Amyza Aznan. Dia pun berlakon juga dalam drama "Kerana Kasih" jadi isteri kepada Eizlan...



Kena serangggg dengan amyza di pejabat... Tapi dia takut nak tampar akakkk betul betul... Ada kerr??? Org kasi peluang dia tolak tuah... Watak dia sebagai Aryati dan dia nie memang kepala bestttt!!


Yang berbaju belang tulah pengarah drama ini...namanya Hanafiah..nama glamour Hans memang dia takde kena mengena langsung ngan Hans Isaac!! dia bukan pening kepala pasal saya okkkk....tapi dok pikiaq camne lah nak buat drama nie macam filem "Out Of Africa"...alahh...lakonan Meryl Streep tuh..kakak sulong saya ( takpelah, bagilah akak perasan kejab..)

Terima kasih kepada Azman Razali kerana saya "cilok" gambar2 ni dari blog anda..marilah lawat juga blog kawan rapat saya ini di azmanrazali.blogspot.com dan juga eizlanyusof.blogspot.com.

Smalam tengok tak drama arahan saya berjudul "Murabbi" sempena hari guru di astro prima jam 10malam?? kesian saya kalau takde yang tengok...penat tau jadi pengarah nie...tapi seronok sebab dapat bekerja dengan siti fairus, penyanyi " bila ku rinduuuu, aku tersebut nama muuuu" tak percaya dia dah jadi pelakon..percayalah sebab dia memang boleh berlakon, Lah Ahmad (bekas kumpulan V.E) pun berlakon juga dalam telemovie ni...zulkifli ismail dari "gerak gerak gerak khassss"...pun ada jugak tau...Sharifah Alesyha - anak cikgu fatimah abu bakar adik kepada si nani ( sharifah amani) ada dan students saya ( ketika saya menjadi tenaga pengajar seni lakon di Finas ) pun diberi peluang berlakon dalam drama ini..saya rasa terujaaaaa sesangat dapat mengarah semua para pelakon yang lama maupun yang baru di dalam bidang seni ini kerana mereka begitu gigih, fokus, komited semasa latihan dan bila berada di lokasi...terima kasih semua yang telah menjayakan drama Murabbi ini....terima kasih juga kepada Astro Prima yang memberi kepercayaan kepada saya untuk mengarah dan menerbitkan drama ini....Maklum jerlah...dah 3 tahun saya tak mengarah....Terima kasih juga kepada Hafiz Hamidun di atas penajaan untuk lagu tema drama ini nyanyian Aiman berjudul Cinta Terakhir. Bulan depan tau diorang akan release album ini...beli tau jangan download jerrr...cian penyanyi2 kita..

Rasanya cukup sampai disini sayang celoteh ogy untuk kali ini..
Bila dapat gambar2 drama Murabbi nanti saya upload kan lagi yaa...

93 comments:

Comment by +s h a z h a + on May 18, 2009 at 8:35 PM

ya allah!drama murabbi kak ogy ke yg buat??
ya allah kak!!!
sgt2 berkesan kak.menitis air mata..(yeke??)
mmg btol kak.best sgt.mse sy tonton iklan drama ni,sy ingt drama ni biasa2.tpi...ya allah.sgt2 best!
10 bintang sy bagi untuk drama ni.

Comment by doreen sutton / adorin ariff on May 18, 2009 at 8:59 PM

waahhhh..akak....masyuuuuuuuuuuuuuuk!!! suka bangat sama kamu! (jdik minah indon la plak)..kata2 kak ogy dlm melodi menjadi ikutan saya sampai arini klu ada org tny bla nk kwin - soklan cepu cemas hehehe..sukeeeeeeeeeer ngn akak!!!!!

Comment by Irfan Khairi on May 18, 2009 at 9:26 PM

Tahiah kak Ogy atas pelancaran blog! Wah dah jadi blogger... :)

Mudah fans kak ogy untuk follow perkembangan di sini!

Comment by Aznil Hj. Nawawi on May 18, 2009 at 9:51 PM

Yeh! Adik jadi orang pertama yang komen kat sini!!! Tahniah Akak Ogy yang dah terbabit jadi blogger! Dari Kring2 dulu lagi adik suruh akak bua blog sendiri. Thanks eizlan sebab tolong! nanti adik link kan blog akak ke blog adik ok! Daaaaaa!

Comment by azman razali on May 19, 2009 at 9:31 AM

Tu dia aiah!anak mami.... welcome!!seronok ayahanda baca, sebijik you..relex and kelakar sangat.

Comment by azman razali on May 19, 2009 at 11:01 AM

Tu dia ehih!!!anak mami..WELCOME!!Menyahut cabaran nampak..suka Ayahanda.Menarik,,you just being you.... Relax and Funny..you go girl!!

Comment by Yushards on May 19, 2009 at 2:24 PM

Welcome to blggers world kak Ogy :)

Comment by SUZAIRHE SUMARI on May 19, 2009 at 2:28 PM

As Salam kak Ogy,

Wah, hebat sungguh kamu ber-blogging ye. Anyways, salam dari Singapore untuk anda yg berada di Kuala Lumpur.

All the best in whatever you do and insya Allah, segala penat lelah anda, akan diberkati dan langkah anda akan dilindungi always.

Kak Rahimah Rahim banyak ceritakan saya pasal kak ogy. Hahaha..

Stay Positive always.


Ikhlas,
Suzairhe Sumari
http://suzairhesumari.blogspot.com

Comment by azman razali on May 19, 2009 at 3:22 PM

tu dia eah!!! anak mami..WELCOME on the board..Sahut cabaran ayahanda nampak..

Comment by CIK CT on May 19, 2009 at 4:48 PM

Salam..kak Ogy..tahniah coz dah berjaya ada blog sendiri..update2 la selalu n nnti bleh la peminat2 k.ogy ini berkongsi cerita dgn k.Ogy ok...

Akak..jugak!!!!!
Love u....

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 5:00 PM

Tqvm my wonderful adik n my very best fren tn hj aznil nawawi 4 reading n commenting it. Mmg dri Kring2 la lg akak patut dgr ckp adik suruh buat blog sndiri tp masa 2 akak lum khatam tntang IT, ni pun masih lum khatam lg tp alhamdulillah eizlan byk tlg ajar n tq so3x much 4 linking my blog 2 yours. Hehe i'm havin so much fun mcm budak kecik dpt toy!!!

Comment by edzlin007 on May 19, 2009 at 5:50 PM

salam kak ogy.

welcome to the blogging world. masa 90an dulu saya slalu suka tgk akak ogy. bermula dengan pengantin popular kalau tak salah saya. yela, kalo nak minat awal dari tu, saya kecik lg. so, yay, akan ku slalu kunjungi blog ini.

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 6:46 PM

salam irfan tqvm baca blog kakak, seronok banget nie ada blog sndiri. Keep on reading ya.

Comment by αєrιn on May 19, 2009 at 6:52 PM

Assalamualaikum :D

Tahniah dah jadi blogger! Ada juga blog. Tercari-cari saya untuk blog Kak Ogy ;DD

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 6:54 PM

Salam shazha,tkasih byk2 mnonton drama murrabi arahan/terbitan kakak dan tkasih mmberi 1o bintang utk drama ni. Alhamdulillah syukur kehadrat ALLAH SWT. Jgn lupa menonton drama lakonan kakak dgn eizlan yusof,amyza aznanberjudul "KERANA KASIH" 30mei 10mlm slot CEREKARAMA TV3 ya. Tq dik

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 7:00 PM

Ayahanda azman, tkasih byk2 baca blog anakanda hehehe....anakanda kenalah sahut cabaran ayahanda barulah HAPPENING!!! Tq so much ayahanda 4 d photos halal ya dunia dan akhirat. Amin

Comment by doreen sutton / adorin ariff on May 19, 2009 at 8:47 PM

erk..nk kna carik cter murabbi kt youtube la cm nih! cm ni la dok london, terpinggir hahahha..xbleh jdik ni!!! mesti ditontoni huuhuh...

teruskan usaha murni akak!! sokong 10000000000%!!!!

salam

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 9:03 PM

Salam doreen,tqvm bca blog akak n u must watch murrabi 2pun lau doreen leh dpt tgok kat you tube la.. doreen leh ingat lg dailog kakak dlm melodi?? Hehehe team melodi kn suka sgt tnya soalan ''CEPU CEMAS'' kan,kan,kan!!! N'way doreen buat apa kat london? Sori ek akak kepoh tanya!!!

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 9:09 PM

thanx a million yushards 4 welcoming me in d blogger world. Nvr imagine dat i'd b blogging but here i am n i'm havin so much funnn!!! Keep on reading my blog ya..tkasih skali lg.

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 9:19 PM

Salam suzairhe,apa kbr org singapura? Ktaorg sihat alhamdullillah. Tqvm bca blog kakak ya n keep on readin tau sb akak ada byk citer lbh byk dri apa yg Rahimah Rahim citer kat u!!! Hehehe...Tkasih jgk sb doakn kakak. Kakak jgk doakn smuga adik dpt kebaikan dunia dan akhirat. Amin3x

Comment by ogy ahmad daud on May 19, 2009 at 9:31 PM

Salam Cik CT, tkasih bca blog akakk jugakk nie! I'syaALLAH akak jugakk nie akn merajinkn dirinyer utk update yer..tq again dik. Luuuv u 2 la Cik CT!!!

Comment by Vie Shantie on May 19, 2009 at 11:09 PM

Salam kak Ogy.... MasyaAllah belum sampai sehari da ramai yang tau kak Ogy dah ada blog.. TAHNIAH kak Ogy.. :) if kak Ogy ada masa please View my Blog at http://vieshantie.blogspot.com ya.. Vie no 1 fans of yours kak Ogy.. (Vie Wife EY)

Comment by doreen sutton / adorin ariff on May 19, 2009 at 11:26 PM

a'a..team melodi mmg dasat heheh...suka sgt la ngn soklan cepu cemas nih...akak, nk email add akak leh ke?? doreen ingt nk invite akak tgk blog doreen hehehheh....blog doreen private - ngalahkan artis ehhehhe....

lupa nk jwb soklan..keje ngn JPA, posting kt london...kontrak 3 thn...julai 2010, abih la kontrak...

tq...

salam

Comment by doreen sutton / adorin ariff on May 20, 2009 at 1:36 AM

frustrated! i cudn't find murabbi on u-tube!!! tidaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!!
cerekarama kn akak, kn?? ini tidak adil!!!!

wallaaaaaaaaaaaaa....

Comment by ogy ahmad daud on May 20, 2009 at 2:25 AM

hi doreen sayang banget doreen xpdt tgk murrabi kat you tube, bukan cerekarama dik tayang di astro prima smpena hari guru. N'way my email is ogyahmaddaud@ yahoo.com so bla akak leh lawat ur blog?

Comment by ogy ahmad daud on May 20, 2009 at 2:31 AM

Salam edzlin007, wah!!! minah james bond ke edzlin nie?? Hehe..jgn marah yer akak mmg suka brgurau! edzlin ingat ke drama pengantin popular??? Kelakar kn drama 2, tq bca blog akak n akak akn rajin update yer...Tq dik, take care n keep on reading my blog ya.

Comment by ogy ahmad daud on May 20, 2009 at 2:35 AM

Salam aerin tqvm 4 welcoming me as a blogger da jumpa blog akak kna rajin2 la melawat yer...Tq dik n take care ya.

Comment by ogy ahmad daud on May 20, 2009 at 2:44 AM

Salam adik ku Vie, thanx a million 4 ur help on my blog. Cantik la macam Vie tapi mesti la Vie lg2 cantik+gorgeous!!! Tq so3x much Vie n kak G akn bca pulak blog Vie. LUUUV U DIK...

Comment by Vernon Kedit-Jolly on May 20, 2009 at 2:48 AM

Quick! Write your next entry!

Comment by Vie Shantie on May 20, 2009 at 2:48 AM

Tq Very much for your compliment Kak Ogy.. Love u too :)

Comment by rozinorazali on May 20, 2009 at 10:32 AM

salam...

tahniah Kak Ogy...
teruskan berkongsi dan menulis...
"tersungkur" anytime in june ke?

Ajin

Comment by azman razali on May 20, 2009 at 10:51 AM

Halal.... I dah halalkan pun masa mula2 baca Blog G..Terima kasih

Comment by doreen sutton / adorin ariff on May 20, 2009 at 2:53 PM

hai akaaaaaaaaakk..doreen dh invite akak read my blog heheh..tq bg email add...sama2 la kita baca blog msing2...ni akak dok reply komen2 ni, bla masany nk buat cter baru hehehe...

muahs!

salams

Comment by Yushards on May 20, 2009 at 6:22 PM

ye ye kak ogy..saya jenguk blog akak ari2.... heheh... saya add kat blog saya bole eh? :)

Comment by Su3y on May 21, 2009 at 3:44 AM

A'skum kak ogy...

Salam dari s'pura juga...
I came across ur blog from aerin,dia siap promote lagi blog akak on her blog...
Hehehe...
Anyway,warmest welcome kak ke dunia blogging ni...
Well done!
Tapi kalaulah dari dulu akak dengar cakap abg aznil buat blog kan best...
Hehehe,it's ok...
Sekarang ni akak dah pun mempunyai blog sendiri kan,so do continue blogging yer kak?
Insyallah suzy akan jadi pelawat setia akak :)

Comment by Fifiey82 on May 21, 2009 at 4:16 AM

kak ogy drama murabbi tu sgt berkesan di hatiku.... congratezzzz

Comment by freelance on May 21, 2009 at 4:49 PM

Cantik blogspot kak Ogy, tq to Eizlan kerana bantu Kakak saya buat blog,...he...he..., dan terima kasih atas kerjasama berserta lakonan yg mantop... dlm tele "kerana Kasih" terbitan Alfa Muhibbah, Arahan: Hanafiah Shariff (Hans)- Jie AD

Comment by freelance on May 21, 2009 at 4:52 PM

Cantik blogspot kak Ogy, tq to Eizlan kerana bantu Kakak saya buat blog,...he...he..., dan terima kasih atas kerjasama berserta lakonan yg mantop... dlm tele "kerana Kasih" terbitan Alfa Muhibbah, Arahan: Hanafiah Shariff (Hans)- Jie AD

Comment by fik7211 on May 22, 2009 at 12:23 AM

amboi, amboi kak ogy dah jadi bloger..boleh lah ikuti bloger kak ogy.tahniah ...selamat datang

Comment by lina on May 22, 2009 at 7:17 AM

salam Kak Ogy....

Congrats on ur 'kelahiran blog' akak nie...im' lina...1 of ur fans sejak kenal filem Azura...keep on blogging k....can't wait to read ur next entry...chaiyok!chaiyok!chaiyok!

Comment by meme_jr on May 22, 2009 at 7:45 AM

salam akak...
welcome to blogger's world
hehe..
comel la aminah
da bsar pun

p/s: hbat la sinetron ni. nk tggu gak sambungan nye

Comment by encikReza on May 22, 2009 at 9:34 AM

assalamualaikum kka Ogy
welcome to blogger world
sgt2 seronot sbb boleh dpt 'daily' update ttg akak!
keep on updating and may god bless u akak~

Comment by kikin_78 on May 22, 2009 at 11:39 AM

welkam to da club kak ogy...semoga terus menghapdet blog ngan citer2 dari kak ogy dan jugak si kecik tu yer...all da best to u!

Anonymous on May 22, 2009 at 12:29 PM

comeynya anak kak ogy.......ada harapan jadi superstar ni....

Comment by princess_eryna on May 22, 2009 at 1:44 PM

i will follow u....(sambil nyanyi2 mcm iklan digi tu)...heheheee.... teruskan update kak.... minat kat keLASERan akak dln AF.....hahahaaa...

Comment by potpetmama on May 22, 2009 at 4:19 PM

kak ogy susah la nak baca the ur writing because the background is gelap. Maybe u can adjust the background..please

Comment by G'Zain on May 22, 2009 at 4:52 PM

Salam Kak OG

Sukanya akak dah ada blog leh tahu perkembangan Kak OG live lagi gitu. Doa saya moga hidup Kak OG terus diberkati.

Welcome to the blogging session..ADIOS..

lylissaleh on May 22, 2009 at 5:07 PM

"Murabbi" anak bujang 11 thn request nak tgk drama tu sbb iklannye dok kluar tiap2 hari. Walaupun hari Ahad mlm, bsk ye nak sekolah ku beri kan jua tapi kena tgk sekali dgn dia sbb kena explane why & why this all happen. thks, I believed byk pengajaran dari drama tersebut...

Comment by Syso on May 23, 2009 at 1:16 AM

Greatt!!! (",) yeay kak ogy pon dah jadi blogger... gudbye la blogger blogger lain kat malaysia..

(",)

Comment by ogy ahmad daud on May 23, 2009 at 2:05 AM

Hi Syso, hw r u? Aiya! bru 2 posting mana bole challenge bloggers lain ma?? Especially U n Vern!!! Akak bru ENTER FRAME dik lum KHATAM lagi!!! Hehehe, n'way tqvm dear baca celoteh akak n continue reading ya! Takecare tau...

Comment by ogy ahmad daud on May 23, 2009 at 2:20 AM

Salam pn lylissaleh n fifiey82 trimakasih kerana sudi menonton drama ''MURABBI''. Alhamdulillah syukur ke hadrat ALLAH SWT setelah 3thn x mengarah dpt skrip yg kuat sebegini mmbuat saya teruja utk mgarah & menerbitkan nya dan berjaya mmberi pengajaran kpd saya & yg menonton. Tkasih sekali lagi.

Comment by ida is on May 23, 2009 at 3:38 PM

salam akak ogy!
syoknyer akak ogy dah ada blog...!
cik minah@shasha tu sangat comel lote...mcm kak ogy jugak yg sentiasa jelita dari dulu hingga sekarang. sure blog akak ni malatop lepas ni..(in a positive way of course)

Comment by Ghazali B Abd Aziz on May 23, 2009 at 6:03 PM

Assalamualaikum Ogy (Tak kan saya pun nak panggil Kak Ogy kot .. very d tak sesuwaiiiii kaaann)

Masya Allah , Tabarakallah ... Rasa macam nak bergenang air mata bila dapat so-called jejak Ogy balik ...

Saya ni memang , AMAT AMAT AMAT minat sekali dengan Ogy ... so bila AF 7, kuar, saya senantiasa tertunggu tunggu akan kemunculan Ogy .. tapi HAAAMMPPAAA

Tup tup today, baca Mr Manager Blog .. dia ada link your BLOG ..

ALHAMDULLILAH ... sssukkkaaaa

(Mcm bebudak lak saya .. tapi apa apa pun ... saya suka hehehe)

Anyway, kalau Ogy turun ke Mekah / Madinah lagi, contact ler .. teringgiiinnnn sangat nak jumpa you in person!!!

Ghazali - Memang Minta ngan OGY AHMAD DAUD ...

Comment by Ghazali B Abd Aziz on May 23, 2009 at 7:42 PM

Assalamualaikum Ogy (Of course ler rasa rasanya very very d tak sesuwaaaiii sangat ler nak panggil Akak kaaann heheheh)

Masya Allah .. Tabarkallah ... rasa nak menangis rasanya ... kerana dapat "menjejaki" Ogy semula ...

As saya memang MINAT AMAT AMAT AMAT sangat ngan Ogy ... so waktu AF 7 dulu, memang ternanti nanti akan kemunculan OGY ... tapi HAMMPPAAAAA ....

Apa apa pun , rasa bersyukur kerana Mrmanager ada letak your link kat BLOG dia ...

Insya Allah, kalau next time Ogy datang ke Mekah / Madinah , calling calling ler ... teringin sangat nak tengok you in person.

Ghazali - Minat sangat ngan OGY AHMAD DAUD hehehehehee

Comment by Aisyazurina on May 23, 2009 at 9:41 PM

slm kak ogy....
aisya minat sgt ngan kak ogy... tak sangka kak ogy ade blog.. tu pun tau dr mr.vern...hope kak ogy success n hepi alwez yea....

Comment by r leEN on May 24, 2009 at 8:10 PM

ala......sy pun xtngok cite murabbi tuh.....leh carik katne kak? kat utube eh?
best r akak dah ada blog...

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 11:42 PM

Salam En Ghazali n family, alhamdulillah dpt jgk jejak sya, itulah KEBESARAN ALLAH SWT hnya cpt atau lambat jer.Tkasih bca blog sya dn mmg sya tak terlibat dlm AF7 nie insan seni lain pun patut diberi peluang sbg PENGKRITIK I'syaALLAH kalau sya dijemput sbg TETAMU ALLAH utk ke Madinah & Mekah dgn izinNYA kta akan berjumpa.W'salam.

Comment by Ted Baker on May 24, 2009 at 11:49 PM

akak welcome
keep on being cantik :>

Comment by ogy ahmad daud on May 24, 2009 at 11:51 PM

Salam r leEn drama ''MURABBI'' takde kat YOU TUBE kna tnggu ulangan nya di ASTRO PRIMA bla tu akak pun kurang pasti tp slalunya bla nk di ulang tyg mereka akan tunjukkn promo lg. Sabar ya dik.

Comment by ogy ahmad daud on May 25, 2009 at 12:16 AM

Tqvm Ted 4 d compliment i'll try my best d natural way la n tq 4 visiting my blog, keep on reading ya!

Comment by fadzree on May 25, 2009 at 12:18 AM

salam,
hmm nk pnggil pe ek?? aunty or akk?? pnggil aunty blh x?? psl fad ni muda lg...

tahniah krn tlh mnjdi pnulis blog.. truskn menulis blog... konfom ramai yg akn baca lps nih... skali skala sudi2 lah msk dan komen kt blog fad ek... bye... salam...

Comment by Fish of Pisces @ 5th_E on May 25, 2009 at 1:44 AM

Salam Kak Ogy,

sangat sweeeeeettt entry ni :)

Doa saya untuk Cik Minah supaya menjadi anak yang solehah dan berbakti pada Akak dimasa mendatang.

:)

Comment by Watie Aziz on May 25, 2009 at 2:48 AM

Hi Kak Ogy!

Wah..selamat berblog!..samalah kita, saya pun baru berblog bulan 4 lepas. heheh..semua sebab ANAK. nanti dia besar boleh baca story mory dia dlm blog. Hhehe..

akak update selalu lah pasal anak akak dalam blog yer..dia commel lah..hehehe.. kita mak mak semangat jer tulis blog utk anak yerk! heheh..saya pun jadi addicted lepas tulis blog utk anak sayaa -Qarissa.

Senang2, akak singgah blog anak saya lah yerk. jemput2 ...hehhe.. - http://geniusqarissa.blogspot.com

tapi satu jer saya pelik, apsal boleh kata semua artis pakai color itam dlm blog? hahaha..trademark ker apa tuh? sila komen sket..ahaks!

Comment by as-sirr'ul asma on May 26, 2009 at 4:24 PM

assalamualaikum kak ogy..
suka lakonan kak ogy cecangat...
keep up d good work..
ekeke..

wassalam,
shafini.

Anonymous on May 27, 2009 at 4:09 PM

i saw yr drama MURABBI WAS VERY GOOD DRAMA ASTRO TO HV FINE STORY LIKE , NOW ASTRO DRAMA ALLBORING DRAMA . OGY YR DRAMA THEM GOOD I GIVE 10 STAR 1 BE STORNG OGY! AMIN
I WAS TO DAY YR DRAMA PALY ADAIN AT 6.30PM MURABBI! SURE SEE AGAin i love the story line 1

Anonymous on May 31, 2009 at 12:59 AM

Kak Ogy, mmg best drama ni. Yg paling saya suka lagu dlm drama ni. Sy search lagu dia dkt internet, tp tk jumpa.

Sapa penyanyi dia n lagu tu. Lagu mcm ala-ala lagu klasik tapi lirik melayu.

Huhu

Comment by ahren on May 31, 2009 at 4:38 PM

kak Ogy..

dan tengok citer nih semalam.....macam biasalah kak ogy i really admirer your talent...superb!!

Comment by johariabdullah76 on June 1, 2009 at 1:47 AM

Kak ogy..ni orang kampung atas tol ni.Tak lepas peluang tengok drama kak ogy malam tadi kerana kekasih.Lakonan kak ogy masih berbisa.Paling saya suka itonasi kak ogy yang lembut penuh keibuan apabila scene melarang anak perempuan kak ogy yang cuba curi-curi keluar malam. 5 bintang dari segi lakonan dan jalan cerita..cuma Penamatnya seperti nak jaga hati penonton perempuan ajer...hehehe.....saya sentiasa sokong kak ogy....

Comment by Cik Faridah Huda on June 1, 2009 at 10:53 AM

akak...u are superb.....
touching sangat tgk Kerana Kasih...
laju jer ayer mata jatuh.....
terkesan di hati...n rase sangat susah menjadi seorang ibu tunggal yang terpaksa berkongsi kaseh...
hehehheh......u do it well kak...
teruskan berkarya... i like it!!!!

Comment by noor asyikin on June 1, 2009 at 11:05 AM

kak ogy ada blog?harus la saya add kat blog saya. adore akak yg mana satu ketika dulu tak saya x pernah miss tgk melodi clash dgn time mak suro tlg dia masak..bising mak!-akibatnya saya tgh belajar masak..tula dulu suro masak sibuk tgk melodi.haha

apa pun suka tgk lakonan akak ok.

Comment by ~diAhOntHeblOg~ on June 1, 2009 at 9:45 PM

Salam kak,

Da tgk KERANA KASIH..syahdu nyer..kali ni akak jadi wanita sOlehah..ish..nape akak tolak abg sani..cian die..tgalkn kat kuboq lak tuh..kihkih..nk suh die frust tanam diri ke..ekekek

ape pon..u r the best!!!

Comment by jumapx on June 2, 2009 at 1:29 AM

salam kak ogy...
sy tgk cite nie sampai habis..bagus jalan ceritanya...dan juga lakonan kak ogy...he3

Comment by pieya on June 2, 2009 at 11:23 AM

salam....kak ogy kalo blh tiap2 ari la update blog ni...biar kitorang tau pe yg kak ogy buat....kak ogy luvvvvvv u....mmmmuuuuaaaahhhh....

Comment by Lilly on June 2, 2009 at 1:50 PM

Best ark , belh baca blog akak ogy ni, tapi kan kak dlm citer kerana kasih tu nampak akak chubby skit la, senang hati yer, ada baby girl, anak saya pun yg kecil ni pompuna juga umo 1 th 5 bulan dah, rajin2 la jenguk kaminya blog lak ekkk.........

Anonymous on June 2, 2009 at 2:24 PM

salam kak ogy

welcome to the blogworld...!
You should have done it long ago.

Kak Ogy I like that drama baru2 ni.
Lupa lak title drama tu. Drama yg Eizlan dan akak berlakon... bila nak repeat drama tu?

Rina

Comment by minna minna on June 3, 2009 at 11:44 AM

salam k.ogy...
seronok baca celoteh akak. terasa mcm akak ngh membebel kat tepi tinger saya haha.

neway CIK MINAH akak tersangt la comey. dulu masa saya tgk pic CIK MINAH dlm mag yg akak posed ngn CIK MINAH kat katil CIK MINAH baby lg. Jab jer CIK MINAH akak dah besar..

Akak mmbebel la lg. Saya suke baca.

Comment by M@L@ on June 3, 2009 at 12:38 PM

kak ogy citer ni lah saya tgk tu spai leleh air mate...kesian kat akak kena tampau dgn si amyza.. geram pulok tgk dia...
mmg best lah akak belakon..& semua pelakon yg lain...syabas!!!

Comment by Impian on June 4, 2009 at 1:52 AM

assalamualaikum kat ogy.ni org kampung atas tol ni.saya dah link web kak ogy dengan blog saya hehehe.minat punya pasal.Dalam drama ni paling saya suka scene kAK ogy tegur anak kak ogy ketika dia cuba curi keluar malam-malam tu.itonasi kak ogy yang lembut menusuk kejantung.Teringat kak mak kita...cam tulah kalau marah.Tak jerit-jerit tapi itonasinya yang lembut merobek-robek tangkai hati ...good luck kak ogy.moga kak oky sihat sokmo

Comment by D'Rimba on June 4, 2009 at 2:59 AM

Lemasla akak tonton cerita ini tidak tahu mengapa. Bagi saya drama arahan Rashid Sibir paling berkesan di hati punyai nilai didikan yang tinggi dan mutu cerita yang mendalam ke jiwa bangsa.

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 3:27 AM

Salam D'Rimba tkasih diatas komen anda yg ikhlas dan jujur, Alhamdulillah, apa jua komen mgenai hasil karya sya diterima dgn hati dan minda yg terbuka. Sya bersetuju dgn anda bahwa sememang nya sutradara Rashid Sibir mmg seorang yg hebat dan sya s'tiasa mendoakn agar beliau terus sukses didlm kerjaya nya sbg sutradara yg disegani dan dihormati, Amin3x. Tq D'Rimba krana sudi melawat blog sya. A'kum.

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 11:18 PM

Salam Aisyazurina cantiknya adik nie, tq meminati k.ogy n tq sudi bca blog kakak jgn bosan tau. takecare dik. Salam enrezza tq for reading my blog tak sempat nak post new entry wil update secepat mungkin tq dik n takecare. Salam Su3y apa kbr org S'pore? Da lama k.ogy x blk sana hope u enjoy reading my blog n jgn bosan tau, tq dik n takecare. Salam Fifiey82 n tkasih byk2 sudi mnnonton dan suka drama Murabbi. K.ogy amat2 menghargainya. Salam Fik7211 tq bca blog k.ogy n trus mmbca tau, takecare dik. Salam Lina tqvm for being a fan of AZURA n i will definitely keep on blogging, seronok nyer jd blogger rupanyer!!! Salam Meme_jr tqvm for reading my blog n keep on reading ada lg sinetron nie sabar menanti ya. Tq dik n takecare. Salam kikin_78 tqvm sudi bca blog kakak n jgn bosan tau n mmg byk lg citer nk dimasuk kn dlm blog nie. I wish u all d best dik n takecare ya.

Comment by ogy ahmad daud on June 4, 2009 at 11:34 PM

Salam Anonymous tq sudi bca blog k.ogy. Aminah jd SUPERSTAR??? Ohhhh tidakkk!!! K.Ogy nk dia jd DOKTOR jd bla kakak da jd WARGA EMAS bole la dia jga kakak pulak, insyaALLAH. Salam Potpetmama da jelas tak tulisan dlm blog sya skrg? Salam G'Zain tqvm for welcoming me as a blogger n tq so3x much doakn k.ogy. Sya juga mendoakan agar anda mndapat kebaikan dunia & akhirat. Amin3x. Salam Ida tqvm sudi bca blog k.ogy n Cik Minah ckp THANK U sbb kata dia comel, dia da perasan daaa...hehehe tq dik n takecare ya. Salam Fish Of Pisces@5th_E apa kbr? Tqvm sudi bca blog sya n doakn anak sya glad dat u like my entry it's vry sweet of u so keep on reading n takecare ya.

Comment by ogy ahmad daud on June 5, 2009 at 12:01 AM

Salam WatieAziz,apa kbr? Mmg seronok kn menulis mengenai anak kita sya da singgah da ke ur blog, HAPPENING SUNGGUH!!! Cantik la. Knp blog artis berwarna hitam sbb hitam itu menawan...eerr.. agaknya la hehehe,sory lau jwpan sya tidak memuaskn ya. Salam Shafini,tkasih byk2 suka pd lakonan k.ogy alhamdulillah tp byk lg yg k.ogy kna blajar, tqvm dik n takecare ya. Salam Anonymous tqvm suka drama KERANA KASIH lagu yg mcm lagu klasik tu nyanyian NIKKI judul nya CINTA dri album HAWA. Best kn lagu tu K.Ogy minat sgt2 kat lagu tu. Sedap melodi nya. Salam Ahren tq so3x much for watching KERANA KASIH i truly appreciate it n tqvm for d compliment. Bakat k.ogy ni hak ALLAH k.ogy pinjam saja dan kalau tak dijaga dgn betul ALLAH akan ambil semula, k.ogy s'tiasa bersyukur ke hadrat ALLAH SWT dianugerahkan bakat ini yg k.ogy warisi dri arwah ibu SENIWATI SAADIAH. Alhamdulillah. Salam Johariabdullah, apa kbr org atas tol? Makang da? Tkasih byk2 dik krana s'tiasa menyokong k.ogy dn tkasih jgk krana mnnonton KERANA KASIH da penulis buat penamat citer nya begitu dan k.ogy stuju jd watak Aida nie takla watak wanita yg DESPERADO hehehe...tkasih dik sudi bca blog k.ogy jga diri tau.

Comment by ogy ahmad daud on June 5, 2009 at 12:21 AM

Salam CikFaridahHuda, tkasih byk2 sudi mnnonton KERANA KASIH n tqvm for d compliment blum superb lg byk lg ilmu tentang lakonan yg sya harus blajar. Ya i agree with u mmg bkn perkara yg mudah mnjadi seorang ibu tunggal jd ada pengajaran disebalik drama itu.Tqvm for reading my blog n takecare ya. Salam Noor Asyikin, apa kbr? Cantiknya adik ni.. Add la blog adik kat blog k.ogy xpe, ohh minat MELODI ya hehehe..akak jugak kann!!! Syok sendiri kakak masa jd hos MELODI,tq dik minat pd lakonan k.ogy alhamdulillah. Dgr ckp Mak supaya blajar masak tak rugi blajar memasak nie. K.ogy minat sungguh memasak.Jgn bosan bca blog k.ogy ya n takecare. Salam DiahOnTheBlog,pandai buat lawak la adik nie tergelak k.ogy bca.Da penulis skrip suruh tinggalkn Sani kat kubur pelakon ikut aje la hehehe..tqvm for ur compliment dik n takecare ya. Salam Jumapx tkasih byk2 mnnonton KERANA KASIH n sudi bca blog k.ogy, jgn bosan mmbca nyer tau n takecare dik. Salam Pieya i luuuvvv u 2 muuuaaahhh, insyaALLAH lau masa mengizinkan mmg la k.ogy nk update stiap hari kdg2 tu mmg takde masa dik new entry pun x sempat buat lg tp xpe i wil try my very best ya.Tq dik n takecare ya.

Comment by ogy ahmad daud on June 5, 2009 at 12:37 AM

Salam Lilly tq bca blog k.ogy n mmg btul dlm drama tu k.ogy chubby sbb GUMBIRA ADA CIK MINAH hehehe.. tq mnnonton KERANA KASIH n jgn bosan bca blog kakak ni ya n takecare. Salam Rina tqsudi mnnonton lakonan sya nama drama tu KERANA KASIH bla nk tyg smula hnya TV3 jer yg tau sorry akak xtau n'way tq again n takecare ya. Salam Minna apa kbr? Hehehe..suka akak membebel yer? Cik Minah da besar da n mmg akak sengaja suka membebel kat dia hehehe..nnti akak membebel lg ya, takecare dik n tq. Salam Mala n tkasih byk2 mnnonton drama KERANA KASIH smua pelakon telah mmberi krjasama yg padu. Amyza bkn tampar btul2 dia cuma buat apa yg disuruh olih penulis skrip, Amyza tu mmg baik orgnya. Salam Impian tkasih link blog k.ogy pd blog adik n tkasih jgk sbb suka adegan k.ogy tegur anak dgn intonasi selembut SOFTLAN hehehe..gurau jer jgn marah yer..tak perlu nk jerit2 bla marah anak kn? Lg jerit lg la dia lawan blk apapun tkasih skali lg Impian.

Comment by CintaMelya on June 18, 2009 at 11:47 AM

best citer murabbi tue.. tak sangka lak kak ogy directornyee.. ;P

Comment by cekkeya on June 23, 2009 at 12:03 PM

kak ogy...!!! baru first time baca blog akak...

dan...saya suka...!!! teruskan menulis...!!!

Comment by fizzy on June 24, 2009 at 3:37 PM
This comment has been removed by the author.
Comment by izhannasaiful09 on July 9, 2009 at 11:32 AM

Salam kak ogy..sukernyerr la jumpa blog ahkakkk..keep updating ya..x boring baca your story..kirim kiss kat lil Aminah ok..kejap je dh besar..how old is she? 1yr ++ kan..sebaya dgn my lil Hanna kot..

daaaa..

~izza/ibu Hanna @ Putrajaya~

Comment by Ayu on July 13, 2009 at 1:49 AM

Assalamualaikum Kak Ogy.. Ayu blog hopping & terjumpa link blog Kak Ogy. Nak dijadikan cerita, baru semalam Ayu tengok Kerana Kasih di youtube, tu pun lepas tertengok iklannya di catch up tv, TV3. Mana sangka harini ada jodoh nak jumpa blog Kak Ogy. Btw, cerita Kerana Kasih tu buat 1/2 kotak tisuku habisss.. Cess.. Hehehe.. Good job!! ;D Cik Minah kiutt.. Papepun, entry pasal ayah Kak Ogy skali lagi buat i meleleh.. Semoga arwah ditempatkan dalam golongan yang beriman. InsyaAllah..

Comment by Nuha MIH on August 13, 2009 at 10:40 AM

kak ogy, nangis saya tgk cerekarama ni, time tu lampu dah tutup tinggal lampu tv je, so nangis pun kira ok le, ingat kan saya sorang rupanya my 2ndson aged 6yo pun nangis then when he saw me crying, he hughed me and says sorry ummi, ismat sakitkan hati ummi. that part im very touching and surprise. 1st time tu! emm how movie/tv can influence people esp. kids. raya nak dekat, salam RAMADAN and nak beli kuih raya www.nuhadelights.blogspot.com.

Comment by ajahare on September 14, 2009 at 1:31 PM

Salam Ziarah

Comment by SiS' 09 on October 10, 2009 at 1:06 AM

salam..
kak ogy...
bru join blog akak lah...
minat tul ngan akkaakkkkk...
heeheheh...cayyok2...

Post a Comment