Hmmm....tak habis2 Kisah Cik Minah dan Cik Pojiah ni!!!

3:28 PM / Posted by ogy ahmad daud /


Assalammualaikum,
                         
Ni Cik Pojiah yang dah sedar dari pengsan. Mcm mana tak pengsan, ada ker si Cik Minah cakap lum boy pren lagi lah Ummi, baru nak mengenali hati budi masing2!! Itu kan dialog celebriti di Malaysia, bila wartawan ajukan soalan, "betul ke u tgh bercinta?" mesti jawapan mereka a: no comment b: teman tapi mesra dan c: kita baru nak mengenali hati budi masing2..jadi yg membuat Cik Pojiah pengsan, macam mana Cik Minah boleh tau salah satu daripada jawapan klise nie?? Adakah dia menonton rancangan Melodi??rasanya tidak, sebab rancangan kegemaran dia adalah Astro Oasis - Indahnya Iman dan juga rancangan dari saluran Astro Zee, alaa, saluran hindustan tu, siap tau nyanyi lagu tema Astro Zee lagi dan nak kata baca suratkhabar memang belum pandai lagi..a b c pun tak lepas..jadi ini yang membuat Cik Pojiah tepuk dahi lalu pengsan kerana macam mana dia boleh dapat jawapan yg pelik bin ajaib ni!!!..Tapi apapun saya pengsan dalam keadaan yg beriman!! Alhamdulliah
                                                                                                          
Jadi seperti biasalah, si Cik Minah ni tgk Umminyer dah sedar ajaklah Umminyer berjalan lagi, dia ni memang suka sangat berjalan2, maklumlah skrang dah pandai berjalan, masalahnyer plak Ummi nyer yg tak larat..Maklumlah urat2 semua dah masuk dalam kategori ''REMAJA PURBA" hahaha ( Kalau tak kelakar tlg jangan ketawa )
       
Ok lah, kita pun taknak story morry strawberry panjang lebar, kita terus ke adegan Cik Minah dan Cik Pojiah di Ikano Shopping Complex...
                                
Celoteh Ogy 
Mempersembahkan
Kisah Cik Minah dan Cik Pojiah 
             
                              
Hello, saper tuh?? Shasha sini. Ohh Pak Simon?? Simon Cowell ker Simon Cornbeef ??..Oooo Simon Cowell yg nak manage Shasha tu??.. Sorry lah Pak Simon, i'm busy rite now..Can u call me back later? Hah!!! tak boleh.?? Apa ni I belum lagi sign contract dengan u, u dah berani kritik i iyer??
                               
Ummmiiiii!!!! Shasha kena kritik dgn Pak Simon..Shasha sedih tau....Ummi tolong kritik dia balik. Lalu telinga Cik Pojiah pun jadi kembang kuncup mendengar aduan Cik Minah dan melihat lelehan air mata anaknya. Cik Pojiah berkata " Pak Simon ni belum kenal lagi siapa SINGA AF MALAYA ni. Takpe Cik Minah nanti Ummi akan emel MEMO pada Pak Simon Cornbeef ni, Cik Minah jgn nangis2 lagi,ni bukan cerita TRAGEDI SERI MERSING."
                    
Cik Minah kalau nak jadi artis kna pandai posing tau.Mari Ummi ajar, Ummi ni dulu memang RATU POSING sampaikan jurugambar tak larat nak amek gambar Ummi. Cik Minah bertanya "kenapa jurugambar tak larat Ummi?" Cik Pojiah menjawab "Sebab posing Ummi terlalu ABSTRAK, juru gambar tak paham mcmana nak TERJEMAHKAN NYA!!!"
                      
Posing mcm ni ABSTRAK tak Ummi??? Peminat Shasha boleh terjemah kan tak apa yang Shasha cuba sampaikan melalui renungan mata Shasha? Cik Pojiah menjawab, "Dari perspektif seorang PENGKRITIK...Ummi rasa renungan mata Cik Minah terlalu ABSTRAK sehingga ianya telah berjaya menembusi ulu hati Mamat Bangla yang dari tadi dok usha Cik Minah." Nak kena voice over Cik Pojiah Mamat Bangla ni!! Mamat tu plak macam tau2 jer nak kena laser Cik Pojiah, kelam kabut dia off frame.
                    
                               
Adegan suspens!! Lokasi : kedai jual beruang. Pelakon: Cik Minah dan Cik Pojiah dan Seekor Beruang. Kelihatan dua beranak sedang berebut beruang yang tidak berdosa itu dan jikalau beruang itu boleh bersuara dia akan berkata " Tolong!! tolong!! saya tidak bersalah. Kenapa kaki saya di atas dan kepala saya di bawah? Saya tak usha pun Cik Minah, Cik Pojiah.." Pergelutan terus berlaku sehingga Jabatan Imigresen terpaksa campur tangan kerana di dapati visa beruang itu telah tamat tempoh..Kesian pulak kat beruang tu, terpaksa pulang ke pangkal jalan.
           
Cik Minah dan Cik Pojiah memberi lambaian terakhir pada beruang yang tiba2 jer terpaksa dijadikan sub plot dalam kisah ini. Sambil tersenyum Cik Pojiah berkata " Cik Minah, inilah yg dikatakan pose yg ABSTRAK." Cik Minah bertanya " Kenapa Ummi? " Cik Pojiah menjawab " Sebab bukan mudah org nak menterjemahkan lambaian tangan Ummi ini kerana banyak yg tersirat dari yg tersurat di sebalik lambaian ini." Kelihatan wajah Cik Minah langsung tak paham apa yg Cik Pojiah cuba sampaikan. Dalam hati dia berkata, Ummi ni menjerebukan minda Shasha lah seperti cuaca sekarang.. Shasha baru 1 tahun 6 bulan manalah nak paham perkataan ABSTRAK la, Tersirat dan Tersurat la...Heeeiiii!!! Shasha boleh kena tekanan mental tau!!!..
                        
                                
Itulah tadi Kisah Cik Minah dan Cik Pojiah. Harapan kami berdua semoga anda semua tidak bosan membacanya. Pasal Cik Wawa pulak, kami sedang menyiapkan sinopsis nya sebab ahli panel skrip si Cik Minah ada jer yg dia tak puas hati.
                   
Ok, cukup sampai di sini sayang Celoteh Ogy untuk kali ini. 
                          
               
Terima kasih semua
                 
                              
          
 

91 comments:

Anonymous on June 9, 2009 at 6:22 PM

Hahahahaha...
Kak Ogy, very da' la u ni...
Tersengih2 i baca tawwwww...
Sian shasha nak memahami perkataan baru...

Apa-apa pun, all da best ya akakkk...mmuahhhssss utk shasha....

:P

Comment by kasih nash on June 9, 2009 at 8:25 PM

aduyai... sah2 kakak ku ini kecik.. lepas dia naik benda alah tu.. kalau dak.. saheh reban.. ranap.. haha.. jeles i.. i kompom tak leh naik kak... huuhuu..

Comment by ogy ahmad daud on June 9, 2009 at 8:58 PM

Salam Anonymous, suka yer?? Hehehe kan sronok bca cite2 yg x mmbri kta tekanan mental!! Don't worry x lama lg Shasha lebih pandai dri Ummi dia. Tkasih masih sudi melawat blog akak n take care dik.

Comment by ogy ahmad daud on June 9, 2009 at 9:01 PM

Salam KasihNash, nasib baik akak kecik lau x da keluar muka dpan akhbar artis REMAJA PURBA JATUH TERSUNGKUR DI IKANO!!! hehehe...

Comment by doreen sutton / adorin ariff on June 9, 2009 at 11:30 PM

salam akak..kekkek...lawaks, mmg lawaks ehhehe...akak ni mmg btul2 gila-gila - bukan gila tau hehehhe...sempoi la akak...

suka baca cter akak, sbb boleh buat doreen tergelak kekkeke...ni kt off nih..tp, smpt lg nih bc hehhe...

take care akak ogy..all the best to you...

Comment by ogy ahmad daud on June 9, 2009 at 11:52 PM

Salam Doreen,hw r u? k.Ogy kan suka buat org gelak ketawa baru la hidup ni x boring kan, afterall there is a saying that laughter is the best medicine. Am so3x happy u'v enjoyed reading it n akak mmg sempoi!!! Takecare dear.

Comment by nadya rusly on June 9, 2009 at 11:57 PM

cter nie mmg best...
leh senyum sorg2...silap2 org kata giler kew per dia nie...he3...

apa2 pown, mmg kreatif lar idea nie...jgn lupa smbg lg...x sabar nk tunggu nie...

Comment by hidayah a.k.a mama hiro on June 10, 2009 at 12:32 AM

askum kak Ogy...
first time saya masuk blog akak, sejam setengah saya abiskan baca semua entri akaka... seronok baca coretan akak....

sudi2 jemput singgah gak kat teratak fotoblog saya yer ... :D

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 12:40 AM

Salam Nadyarusly ehh..akak lum giler lg dik.nyanyok pun blum.Saja jer suka buat org gelak ke,senyum ke sorang2 tu jer.Nk suruh sambung lggg!!! Haiya manyak peminat lo ni telenovela. Apapun tkasih byk2 Nadia sbb rajin melawat blog akak n takecare.

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 12:45 AM

Salam Hidayah aka mama hiro, uuuii panjang tu nama tkasih byk2 sudi singgah ke blog k.ogy. Harap adik terhibur dgn apa yg akak tulis cara akak iaitu cara syok sendiri hehehe..nak singgah ke blog adik camner?Apa blog nya?

Comment by meme_jr on June 10, 2009 at 12:46 AM

kah3...
mmg lawak la kt ikano
tapi pelik la plak
cmne leh msuk cter psal bruang, pihak imgresen, mat bangla...
pape pun, telenovela ni best
xsbr nk tggu y selanjutnye

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 12:56 AM

Salam Meme_jr, mamat bangla, jbtan immigresen.bruang tu smua subplot dik.Saja jer ksi warna dalam watak yg mmg dri azali xde kna mgena dgn jln citer tp akak kn kdg2 tu terlebih kreatif 2yg menjererebukan lg minda Cik Minah!!! Lau adik x paham gak xpe dik asalkan adik ketawa atau tersengeh pun jadi la!! Apapun tq Meme masih setia mmbca entry akak n takecare ya.

Comment by ~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo on June 10, 2009 at 2:14 AM

REMAJE PURBA...
satu perumpamaan baru...
suke2...
lalalala

Anonymous on June 10, 2009 at 3:27 AM

Terima kasih cik minah buat ibu awak sentiasa senyum.Patutlah semenjak dua menjak ni lakonan kak Ogy buat artis lain makan hati, ghupanya cik minahlah "pembakarnya" ya...Kak Ogy, Remaja Purba pun tak kisahhlahhh...sebab bagi saya "roh" azura&asmidar tu tetap kekal pada kak ogy sampai bila-bila.Bila nak buat filem kisah arwah bonda dan ayahanda?

che abang

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 4:01 AM

Salam RedsizINtheHouse xoxo, REMAJA PURBA gelaran bagi wanita maupun lelaki yg blum meniti usia SENJAKALA!!Hehehe.Tkasih bca blog k.ogy n takecare dik.

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 4:14 AM

Salam Che abang,tkasih sudi mmbca blog sya dan mengikuti drama2 lakonan sya. Cik minah mmgla pembakar semangat sya utk s'tiasa berusaha dgn lebih gigih lg agar dia mendapat kehidupan yg sempurna tp dlm bidang lakonan takdela pelakon lain makan hati Che abang sbb ramai yg lebih baik dri sya masih ada cuma sya ni bla dpt sesuatu watak sya akn MENGGALI watak tu dan byk bwa berbincang dgn penulis skrip serta pengarah. Lgpun sya sndiri rasakan yg byk lg sya perlu pelajari tentang senilakon ni Bang, i'syaALLAH lau diizinkan ALLAH dan dipersetujui olih ahli keluarga bole la sya filemkan kisah hidup kedua arwah ayah & ibu.

Comment by lina on June 10, 2009 at 6:39 AM

hye Kak Ogy...

Minta ampun cause lambat lagi bagi comments kat entry Kak Ogy nie...heheheh...Lina dah baca both entries...CUTE LAH!!!..paling suka tengok gambar Kak Ogy naik mainan tu ngan ur lovely daughter...COMEL!!!Take a good care of urself n ur families k...

ps/:senang2 tu singgahlah kat MaTaHaTiJiWa..http://azlinazaini.blogspot.com
(blog orang kampung)

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 6:47 AM

Salam Lina,apa kbr? tq masih sudi bca entry k.ogy. Akak mmg seronok sgt2 naik benda tu melayan kn si Cik Minah kn smpai akak pun da jd mcm bdk kecik. I'll takecare of my family n u 2 ok. NNti k.ogy singgah kat blog Lina plak ya. Tq dik n takecare ya.

Anonymous on June 10, 2009 at 8:04 AM

Akak Ogy memang sempoi..
Dari zaman kat studio C lagi kenal...memang gini lor. Cukup spoting dan menghiburkan!

Tapi, serius..cik minah memang cumillll gilers la! Pipi diaaaa...rasa nak geget jekkk...

Hakkakkk...Abg Jack kat mana sekarang???

p/s ehh akak...akak ni x tido ke?? hehehee....

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 9:02 AM

Salam Anonymous, akak dri dlu smpai skrg maintain sempoi dik,juz b myself buat apa nk vogue , sombomg kat org x happening la hidup. Ehh.. jgn gigit pipi Cik Minah cian dia tau tp dia mmg cute giller kn 2yg dia perasan hehehe..xpela bdk2 kn sronok layan dia.A.jack tinggal dgn adik bongsu k.ogy Fazlina di Bdr sri D'sara, a.jack aktif dgn Umno. Tadi da tido bgun awal buat tanggungjwb sbg hambaNYA pas 2 masak untuk Cik Minah.

Comment by princess_eryna on June 10, 2009 at 10:18 AM

W/PUN SY X TINGGALKN KOMEN... TP SY SENTIASA MENGIKUTI CERITA2 CIK MINAH & UMMINYA......... HEHEHEEE.....

Comment by pieya on June 10, 2009 at 10:20 AM

kak ogy ni mmg sempoi abis la...siap blh naik mainan 2 lagi...kire ni la 1st time saya tgk seorang ibu join sekaki main mainan 2...hehheee...klas g2....

Comment by princess_eryna on June 10, 2009 at 10:21 AM

kalo nak singgah kat blog tukang2 komen nih... akak bleh klik jerr kat username depa tuh.... yg ade underline tuh....

yattyoko on June 10, 2009 at 11:44 AM

akak ogy...
xkeja ka harini?
akak ogy...tqla buat telenovela cik pojiah n cik minah kat blog akak ogy ni...
terhibuqla hati cek n peminat2 yg baca. akak ogy mmglaa...the very the creative the lawaksss...
cek nak bgtau mlm tadi sblm tidoq dok baca cita cik minah ni, sampai bawak dlm mimpi cek. uhukss...
sampai la ni terpikiq2 mcmna la akak ogy bole sesama naik green dino tu dgn cik minah. betapa kiutnya akak ogy ni dr segi saiz. kalo cekla..agak2 sama besaq dgn green dino tu. bertuahnya cik minah dpt ummi mcm akak ogy...
aku kan jadi seperti dian membakar diri...
menerangi malam mu..
memberikan kau sinarannn...
di waktu kegelapanmu...
uhuks..maaf cek syahdu skit harini.
mimpi mlm tadi punya pasai buat jiwa cek jadi kacau...
luv u akak ogy n cik minah.

Comment by nas on June 10, 2009 at 12:48 PM

salam kak,Ya allah tkejut tgk ummi si shasha kat belakang tu...Nasib la beruang tu x blh ckp klu x maunya dia bsuara sakit belakang..hehe..Aksi bahaya lagi menarik..comel shasha..

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 1:05 PM

Salam PrincessEryna tqvm masih mengikuti cite kami berdua,Salam Pieya,seronok banget naik toy tu tringat msa akak kecil2 dlu hehehe..best skali skala jd bdk2 kn?? Salam yattyoko,awat sampai bole bwk dlm mimpi ish,ish,ish..k.ogy ni kecik jer orgnya dlm tv jer nmpak besaq. Seronok tau naik green dini tu org lalu lalang dok tgok kat ceq tp ceq tak amek pot pun sbb ceq dok brseronok dgn Cik Minah..Amboi ingatlg lagu tu kah? Mmg sedu sedan lagu tu kn ceq pun suka kat lagu tu. Tqvm yatty suka banget bca kisah akak dan anak akak. Salam Nash bkn beruang jer trkejut org lalu lalang pun amat la terkejut tgok mak budak sama naik toy utk kids but that's me vry d sempoi n i want to enjoy every minute i have with my daughter as long as she is happy.Tq bca entry k.ogy n keep on reading ya.

Comment by makdaracute on June 10, 2009 at 2:05 PM

comelnya kak Ogy naik mainan tu ngan cik Minah @ Shasha..hehhehehe...macam kanak2 riang gitu...
apapun best tul perumpaan baru yg kak Ogy perkenalkan - "remaja purba"...hiks..

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 2:10 PM

Salam Makdaracute, kta dua beranak sama dgn kanak2 riang NESPRAY kn?? Best btul jd bdk2 layan kn Cik Minah.Suka yer gelaran REMAJA PURBA?Hehehe akak lum SENJAKALA lg jd sesuai la gelaran REMAJA PURBA kn3x???

Comment by ina's on June 10, 2009 at 2:15 PM

salam kak ogy

hehehe..kelakar la coretan kak ogy ni.shasha comel la sebaya dengan anak saya...

saya pembaca setia blog kak ogy tau..siap letak link lagi kat blog saya

take care :D

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 2:20 PM

Salam Ina's, tq pminat setia blog k.ogy n link kn ke blog Ina,k.ogy ni mmg suka buat lawak jd yg mmbca tak la kna tekanan mental kn?? Yer ker si Cik Minah sebaya dgn anak Ina, kna temukan dorg berdua la.

Comment by Momma De Licious on June 10, 2009 at 2:47 PM

Salam kak Ogy,
saya suka bace blog akak...memang mereleasekan tensyen gitu..
Comeynyer lar Shasha...bertuah dpt ibu yang sporting morting mcm ahkak..auwW..

Comment by ima shhs on June 10, 2009 at 2:51 PM

Salam akak ogy, lmbt lakkss sy mengomen di sini...bese lah akak, keje3x...
anyway, cute nyer kesudahan citer tuh... nak2 lg dgn dak shasha aka minah yg comeeyy tuh...alahaii..

suker baca blog akak...:))

Comment by Momma De Licious on June 10, 2009 at 2:55 PM

Aduyai..komen sayer tak masuk ke tadi? Saya suker bacer blog akak, Seolah2 dapat mereleasekan tensyen gitu..Comey lar shasha...dia da omor berapa tu? Anak sayer setahun 7 bulan..boy..boley lar kawan yer Shasha..hiksss

Comment by syaf on June 10, 2009 at 3:36 PM

heheheh...kelakar je kak ogy
dri dulu sampai sekrang still maintain... lawak giler
ade kelas tersendiri

nanti kirim salam dekat cik minah ye

yattyoko on June 10, 2009 at 3:46 PM

akak ogy...
manataknya sampai termimpi2...
cek ni mmg peminat no.1 akak ogy..
sejak akak buka blog ni, cek mmg teramat suka. lg plak akak ogy rajin dok balas komen peminat. tu cek tambah syahdu lg...

andainya mlm yg bergemilangan...
hanyalah suatu byg-bygan...
jika seloka serta tarian..
hanya keriangan gelora suatu impian...

lagu ni lg buat cek tangkap syahdu. sbb cek pun minat abg eman. filem puteri mmg fav cek sbb hero n heroinnya yg romantika d'amour abisss... jiwang karat ni...

ku tahu gema dlm hati ini kurnia Illahi maha suci yg abadi...
uhukss...wpun cek amat kecewa dgn pghujung kesah cinta tutt... tp xpa, penghijrahan hidup akak ogy n kehadiran aminah cek doakan memberi sinar yg amat bahagia utk akak ogy selamanya. amin...

julie on June 10, 2009 at 4:49 PM

bestla blog akak ogy. hilang tension bila tengok dan baca kat blog akak nie. all the best to you.

Comment by nas on June 10, 2009 at 5:16 PM

alahai kak ogy, awat yang pi tukar nama cek nash..huhu,nama cek nas...whatever nas akan support anak penang..hidup anak penang...

Comment by D'Rimba on June 10, 2009 at 8:33 PM

Akak, ini alamat blog saya http://drimba81.blogspot.com.. Lawat dan hadirkanlah diri ke majlis sastera martabatkan bahasa kita dan tambah ilmu......Ataupun akak boleh klik saja di nama blog saya di atas itu D'Rimba. Dia akan keluar nanti profil dan ada blog saya di situ tekan sahaja.

Comment by Amalina on June 10, 2009 at 9:31 PM

Assalamualaikum,
blog hopping dr pak aznil. apa khabar cik minah dan cik pojiah? menarik n3 diblog ni, lain dari yg lain dan rasa macam termasuk sekali dlm cerita.
seronok! sy link kan di blog saya boleh?

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 10:23 PM

Salam Amalina, tq sudi melawat blog k.ogy. Cik Minah & Cik Pojiah sihat alhamdulillah. Bole jer nk link to ur blog keep on reading ya n take care.

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 10:37 PM

Salam MammaDelicious, tq suka bca cite kami anak branak, u pun ada boy 1thn 7bln yer? Bole la temukan dgn Cik Minah tp larat tak ur boy sbb Cik Minah ni mcm Lara Croft tau!!! hehehe,nak lg citer Cik Minah yer? Nnti akak siapkn skrip ya, n'way keep on reading ya n takecare. Salam ImaShhs, ohh suke yer citer ktaorg? Ok la nnti akak pikir jln citer seterusnya, tq ya minat kt telenovela kami yg syok sndiri, tq n takecare ya. Salam Syaf, akak mmg kelakar dik. Agak nya la hormone lawak akak mengatasi hormon2 yg lain dlm badab akak ni, hehehe tq bca blog k.ogy n jgn bosan tau!

Comment by ogy ahmad daud on June 10, 2009 at 10:50 PM

Salam Yattyoko, u ni minat kat akak ke minat kat ABG EMAN MANAN??? Ahh..ni msti terlebih minat kat Eman nie smpai ingat lirik lagu filem PUTERI!! Uuu.. dashyat tu ceq sndiri pun da x ingat lirik lagu tu. Ahh..mengaku jer la...hehehe.. Salam Nas,10jari ku susun memohon maaf diatas kesilapan nama yg ditaip ceq terkalut sat tadi.Tkasih byk2 no support org Penangn tkasih byk2 rajin bca blog akak nie, takecare. Salam julie tqvm sudi bca blog k.ogy n i hope u'll keep on reading it supaya sgala tekanan mental yg Julie hadapi dpt diubati. Hidup penuh dgn tension leh dpt mcm2 penyakit dik, u takecare ya. Salam D'Rimba ok nnti akak singgah kat blog adik ya,tq dik n takecare.

Comment by marlina johari on June 10, 2009 at 11:16 PM

Assalamualaikum,
Sib baik cik pojiah dah sedo dari pengsan. Kalau tak asyik baca cerita lama aje.
Seronoknya tengok cik minah aka shasha naik benda tu dengan umi dia. Tahan pulak benda alah tu. Tak terpikir pulak selama ni kita nak naik. Tapi bila dah jadi minah purba ni segan pulak rasanye....
He...he...anyway salam sayang untuk cik minah yang cute mute tu dan pastikan dia tidak tersalah cari boypren. Bahaya!!!

Comment by edzlin007 on June 11, 2009 at 12:06 AM

salam akak ogy.

hahaha saya sangat suka baca kisah ini. suka gambar cik minah dan cik pojiah atas...err..dinosaur? cian cik minah kena kritik. cik pojiah jela jadi manager

Comment by D'Rimba on June 11, 2009 at 2:12 AM

Lupala nak cakap, kalau akak sudi kenal siapakah D'Rimba cuba akak beli Berita Harian Khamis atau Jumaat minggu ini. Ini sudah masuk Khamislah kan? Jangan lupa beli mungkin ada cerita pasal saya di situ nanti agaknya.

Comment by Watie Aziz on June 11, 2009 at 2:21 AM

hi kak ogy ...

opss..cayalah naik dinasour ..baru minggu lepas watie pun naik ngan anak mender alah tuh ..heheh..seronok yerk sekali sekala jadi bebudak nih..hehehe...

u r such a gud & lovely mother!!:)

Comment by Watie Aziz on June 11, 2009 at 2:43 AM

ha, lupa pulak nak bgtau, tengok anak akakmain hp tuh, teringat aanak saya, si Qarissa pun sama, cam poyo jer cakap kat phone ..hahaha...membebel sorang2 ...

they really make our day kan .. mesti akak seronok bila balik shooting, nampak muka dia, dan dia buat kita senyum sepanjang hari ...hilang penat ..:)

yang dinasour tuh kat ikano kan? saya nampak akak tulis ikano..saya pun naik kat situ gak ..ada bord park ..siap jumpa Tun Mahathir lagi kak Ogy ..siap amik gambar sama lagi..hehehe...saya ada upload dalam blog ..:) tapi gambar sama lum upload sebab guna kamera kakak..lawak jer ..punyalah excited ..mengigil2 amik gambar Tun sampai blur2 semua..hahaha.. he's very polite ..senyum jer ..eheh

Comment by doreen sutton / adorin ariff on June 11, 2009 at 5:55 AM

salam akak...tq, doreen sihat alhamdulillah...hope u're fine too!

akak, buat la komedi...idea2 kita bole kongsi hehheh...doreen ni berkali2 ganda gila gila gila gila gila....hehhehhe...

akak buat cter komedi; sure gempak arr...cba tau..mesti akak nk doreen propose skrip, kn? kekeke...jgnkn skrip - summary pn xlepas! heheh..

muahs!! love uuuuuuuuuuuuuuu....

Comment by Yatie on June 11, 2009 at 6:32 AM

Salam Kak Ogy

sungguh la cute cik aminah ni, ummi dia tak payah cakap le, mmg cute dan cantik selamanya gitu hehee..

anak i pun panggil i ummi jugak...eh kak ogy, bila kak ogy keje jauh2 tu sapa yg tolong jaga aminah?

yatie

yattyoko on June 11, 2009 at 8:02 AM

hek elehh akak ogy...
toksahla kantoi kan cek plak.... ahakkss.. ni bkn melodi tau..
ke horizonnn....oooooooo...
pelayaranku bermula lagi...
pelayaranku telahpun bermula...oooo..

cek ni akak ogy ooiitt... kalo takat lagu2 filem akak ogy tu mmg the very the hapaii.. feeling akak yg mendlm esp nyanyi dlm citer suara kekasih mmg buat cek tangkap syahdu menanahhh...

hah..filem puteri tu dibuat ms bulan posa. betui dak?? cek ingat lg laaa... tp tula wpun bln posa lakonan akak n 'abg'(..heheee) mmg melatop latop. menang award lg...

lepas ni akak ogy, cek cdgkan akak ogy senaraikan semua filem2 lakonan akak ogy start dr hati batu kat blog akak. pastu kejayaan akak menang award yg 1 lemari tuuu.. esok2 cik minah besaq bila dia baca blog ni biaq dia tau bertapa hebatnya ummi dia.
ok??
ke horizonnnnn....ooooooo

yattyoko on June 11, 2009 at 8:35 AM

salam watie...
hang jumpa tun DM ka? amboii syoknyaaa... cek pun minat sgt kat tun DM n tun DSH. abih tu tun nampakla hang naik green dino tu? kantoii... lainkali kalo hang jumpa hang habaq kat tun, akak ogy pun naik benda tu...hahahahaa...
ke horizonnnn......oooooo....
sempoila hangpa ni...hehehee

Comment by Mohd Azmi bin Mohamed Idris on June 11, 2009 at 10:14 AM

sayang kak ogy forever yang over...hehe.....semoga berbahagia selamanya bersama anak yang tersayang...azmi n famili sentiasa doakan yg terbaik utk kak ogy.....

Comment by ~diAhOntHeblOg~ on June 11, 2009 at 1:03 PM

wahahaha..babak yang mengerikan bile shasha da start nk posing maut..maksud renungan mata shasha yg ABSTRAK tu dasat ler kak..ala2 renungan mata akakkk dlm filem AZURA..kehkehkeh!!!

Comment by pieya on June 11, 2009 at 2:48 PM

of coz la zaman kanak2 yg paling best sekali kan...xyah pening2 nak pikir masalah...idup alwayz epi....kak ogy mainan 2 memang mak2 budak leh naik gak ker??coz ingt nak bawak ank buah n nak join sekaki main kat c2....hahahaaa...takut sy naik sekali runtuh tiba2..mau masuk paper besoknye...nanti xpasal2 pemes lak saya..sebab menjahanamkan harta benda awam....hihihihi...

Comment by SyahNur on June 11, 2009 at 3:48 PM

salam kak ogy...
ini 1st time sy singgah kt blog k.ogy... sbb x tau pun kemunculan blog ni.. sori..

mmg giler kelakar la citer kak ogy ni.. sib baik org kt opis x perasan sy tgh sengih sorang2.. hahahaahaha... sy gelak giler dgn perkataan REMAJA PURBA ok!

nnti nk baca the whole blog plak! best!

Comment by tiddy on June 11, 2009 at 4:43 PM

Teruskan citer Cik Minah n Cik Pojiah k..saya sentiasa mengikuti kisah2 kak Ogy yg mgelikan urat perut saya..ekekekek..

Comment by Azlieza Zain on June 11, 2009 at 5:54 PM

Kalau gini lar gayanyer kak Ogy kita ni... boleh buat drama bersiri pasal kanak-kanak... Dah tentular Cik Minah yg akan jadi pelakon utamanyer... Kalau perlu pelakon tambahan, contact lar saya yer... manalar tahu boleh pegang watak tukang buat Nestum ker... atau Watak Pengasuh budak ker...Hi Hi HI

Anonymous on June 12, 2009 at 3:36 PM

comeinyerr cik minah nieee... muahhh........

Comment by Sue on June 12, 2009 at 8:47 PM

Comey nya shasha ni....geram!!! Ni baru tengok gambaq dia..tak tengok telatah dia lagi kan...

:)....ello shasha..meh call auntie Sue meh!!..hehehe

Comment by Muhd Suhaily on June 13, 2009 at 1:04 AM

Sedih,gembira,pilu macam-macam...kekuatan sentiasa diriak wajah akak, namun dlm hati siapa yang tahu...

Comment by ::Raihana:: on June 16, 2009 at 1:00 AM

Assalammualaikum..
alhamdulillah akhirnya jumpa blog kak ogy..
suka dgn akak lagi2 imej yang akak bawa skrg.. alhamdulillah
moga Allah rahmati akak..

Comment by MaMaQaYPo FaMiLy on June 16, 2009 at 3:39 PM

Cik Minah tu CUTE sesangat... Nak BOOK buat menantu boleh?

LARIKKKKKK...... selamat kan diri.. :D

Comment by SYAbAR on June 18, 2009 at 5:32 PM

Kak Ogy,
1st time saya masuk blog Kak Ogy dan letak komen.

Sememangnya saya mengenali akak sekeluarga (Datuk, Datin & Kak Ogy sendiri) hanya melalui filem dan nyanyian. Zaman kanak2 saya diisi dengan filem2 P. Ramlee & Datin juga keceriaan lagu2 nyanyian Datuk. Bila remaja diambilalih pulak oleh kemahsyuran Kak Ogy. Sebab itulah, jiwa saya rasa dekat dengan Kak Ogy sekeluarga. Hingga hari ini saya tak pernah jemu melihat dan mendengar, sehingga mama berkata `Min tak jemu2 ka dok tengok cerita ni berulang2. Oh! Tidak... kerana bila dah jd `POJAAN HATIKU' susah nak buang.

Setiap peristiwa yang menimpa Kak Ogy, kalau yg gembira saya tumpang seronok, yg duka saya buang jauh2 tak nak langsung ambil pot. Biar org kata Kak Ogy laser atau over, semua tu masuk telinga kanan keluar telinga kiri.

Lagu dan lirik Simfoni Kasih tu memang benar2 mengusik kalbu. Saya mengikuti dan mendengarnya lagunya dengan kalbu dan tak heran kalau airmata jernih turut mengalir sesyahdu lagunya.

Syabas Kak Ogy. Teruskan usaha memartabatkan warisan seni ayahbonda yang ada dalam dirimu. Doa saya semoga Kak Ogy sentiasa bahagia. Kalau boleh saya nak lihat si kecil ada `PAPA'.

Comment by ayie on June 19, 2009 at 3:54 AM

kak ogy..bile nak ambik anak laki plak..biar riuh umah kak ogy bile tambah anak lagi..hehe

Comment by syik s. on June 22, 2009 at 12:28 PM

i tau, kak ogy! senyap-senyap, ada orang train shasha belakang u la kak ogy. u kena beware kak ogy, kalau takkk... tak bley cari makan la u lepas ni! hahah! kemain lagi dia ye, sampai pengsan-pengsan ummi dia dibuatnya! hehe!

Comment by jamilah_zed on June 23, 2009 at 3:42 PM

Ogy....your baby is sooo cute!!..Comel sangat..geram tengok.I miss my baby days. My kids are too big to play with..He..he..
G...still as funny as ever !..ingat masa sekolah dulu..tak kering gusi dgn you !!..we must meet up..
Huggss! :)

Comment by amin on June 23, 2009 at 4:19 PM

ske tgk gambar seniman2 lame...al fatihah..

Comment by amin on June 23, 2009 at 4:20 PM

ske bace n tgk gambar org lame...al fatihah...

Comment by fidayu on June 24, 2009 at 4:29 PM

bersyukurlah kerana kita terpilih oleh allh untuk menjaga orang yang kita sayangi sebelum dia menutup mata..

Comment by My Reality and Fantasy Journey on June 28, 2009 at 9:28 AM

Tahniah, tulisan Ogy memang menarik, keep it up

www.armyofhope.blogspot.com

Comment by beskalpancit on July 2, 2009 at 12:22 PM

cute la shasha..
juz like ur umi..
untung si kecil shasha punyer umi spt k.ogy..
gudluck!

Comment by geraugebang on July 12, 2009 at 6:56 AM

Salam, first time kak gerau bukak blog cik pojiah ni. Comelnya Cik Minah. Tapi macam tak gedik-gedik macam umminya jer. ha ha ha. Memang comel.

Comment by ida on July 17, 2009 at 1:49 PM

salam k ogy,
Ida suka baca blog k ogy..sungguh mhiburkan
yes..k ogy mmg baik dgn peminat.
masa kat bkt jalil,k ogy dah dlm kereta,tapi bila nampak ida nak jumpa akak,akak suruh driver patah balik ..n turun dari kereta utk jumpa ida..tq very much
i really appreciate that sis
baru2 ni kita jumpa lagi di kafe IB..suka sgt
remember me..your fanatic fan since my school days..
ida membesar bersama2 k ogy ..now i'm a doctor..still your fan forever
semoga kita dpt bjumpa lagi ya
love u sis

Anonymous on July 30, 2009 at 1:27 PM

Salam..hai kak Ogy,saya Aishah (pemalu bersiri ..entah yg keberapa cheq pun x tahu ).Orang ni peminat akak sejak zaman MELODI..yer ler dedulu akak berlakon org sik kecik ..mane le kisah sangat nak nengok drama ke filem..yg org tahunye kartun jek ..hehehe..wah .. k ogy la ni canggih ar,siap de blog lagi tu ..caya ar kak..best ar baca blog akak nie .. kelako tahap sampai pecah perut..sib baik ar org duk bace blog akak nie sengsorang..klu tak compem org dinobatkan sbg salah seorang penghuni hospital sakit jiwa ...nengok citer LONTONG kelako giler,nengok ulang2 pun x jemu...bedekah..bedekah..bedekah adik nengok ..huhuhu..best ar kak ogy nie ..okey kak Ogy ..bubye ..muahhhh..luv u..

Comment by Dior (Shahril Shaari) on August 5, 2009 at 3:27 AM

Comelnyer.....

Comment by iema on August 6, 2009 at 10:49 AM

salam...best gile la blog akak ni..kat ofis bile xde keje..teropong blog akak la..huhu..kalo x smpt..save blk bace kat umh..huhu..(jgn bgtau kat bos ek..)ye la..kat umh xde tenet..amik kesempatan la...anyway..sy suke sume lakonan akak..yg plg sy igt, drama yg akak belakon ngn zamarul hisham tu..adk akak norkhairiah kalo x slp..drama ape tah..mmg besh sgt...
cuke la ngn shasha@cik minah....cute cangat...kalo nk g ikano lg..ajak la sy lak..sy pn nk nek gak 'bende alah' tu...huhu..

Anonymous on August 8, 2009 at 1:56 AM

salam Puan Fauziah.. semoga ALLAH MERAHMATI ROH IBU BAPA PUAN. DITEMPATKAN DIGOLONGAN ORANG ORANG YANG BERIMAN.segala ujian hidup dan cabaran Puan tempuhi, puan telah mendapat satu rahmat yang paling berharga iaitu ibu bapa yang memahami serta cuba sedaya upaya menyokong Puan. ALFATIHAH utk mereka.. btw lagu simfoni kasih - one of my favourite.
i grew up listening to you lot singing and acting.
best time ever each time i watched all your movies ie AS etc.. gosh... bring back my old teenage memories....
you are a star.

btw my kakak is an ex cbn.
salam

Comment by aleynn on August 13, 2009 at 1:16 AM

salam kak ogy.. hati saya btl2 tsentuh membaca kisah ayah kak ogy.. semoga rohnya aman disana..

kak ogy tgk la blog saya..
http://azza1771.blogspot.com

Anonymous on August 21, 2009 at 5:30 PM

Kak Ogy,
Ambillah lagi anak angkat. buat kawankan cik minah tu. tak la dia sorang-sorang je. Kalau ada anak ramai best tau kak Ogy. Seronok tgk dia orang membesar dgn pelbagai telatah, keletah, ragam...
Nanti kalau cik minah dah besar p belajar, bekerja, berumahtangga...kak ogy tinggal sorang-sorang. Baik kak ogy ambil 2,3 lagi anak. best tau!
anak saya 6 orang. dah besar2. yang besar dah 18 tahun. yang kecik sekali 4 tahun setengah.
Jadi, kak ogy fikirkanlah ambil adik-adik utk cik minah. Mungkin ada cik timah, cik chah, bang ali, bang man ke..hehhee...best tgk kak ogy layan budak2.
cau cin cau.
MAK BUDAK,KL.
DAMANSARA UTAMA.

Comment by Muhammad Elmann Rafieqin on August 28, 2009 at 2:15 AM

kelakarla kisah cik minah n cik pojiah tu. pandai cik ogy olah (mmgla dh jd director!)
gitu la bila kite dh ade anak kn! hidup happy n sometimes gaduh gak ngan dorg!
anyway... selamat berbahagia cik pojiah n cik minah.
p/s: blh buat kisah yg lain pulak!
(umie-muhammad elmann)

Comment by imborntosing on September 9, 2009 at 4:49 AM

Hello Kak Ogy,

Suka baca blog kak Ogy :-) Baru skrg IZ tahu, sejarah Majid Al-Hidayah di B, Taman Melawati.

Selamat berpuasa!

Comment by Atie Yusup on September 18, 2009 at 3:47 PM

suka baca blog akak, jgn lupa update time raya ni ek... Selamat hari raya maaf zahir & batin

Comment by minahmuar on October 2, 2009 at 9:49 PM

hahaha....great laughs tqvm. u are so hilarious, i really hope to read more of your entry.

mean time i hope u keep on writting for yr little girl. u are great gal!

Comment by minahmuar on October 2, 2009 at 9:53 PM

great laughs, u are really funny n creative too. may Allah be pleased with whatever u are doing.

keep on being creative girl. i really enjoy reading all yr entry!

Comment by ArsheedA on October 15, 2009 at 5:19 PM

Kak ogy!!! ENCORE!!! we want more...we want more ;) tak sabar nak tunggu sambungan telenovela ni..terbaik dowh...haha

p/s: boss saya dah byk kali sound sbb ketawa terbahak2 baca blog kak ogy kat ofis ni. at the end...dgn dia2 sekali layaaaannn... :P

Comment by ummi on November 8, 2009 at 4:06 PM

ciput je kak ogy ni masih cute mute huhuhu

Comment by anaklaut on December 11, 2009 at 12:04 AM

salam....ukhwah kak ogy,


ayah kak ogy adalah idola saya sejak dulu hingga sekarang.

alfatihah buat awrah.

Comment by crocsmarche on December 23, 2009 at 5:36 PM

hi kak ogy!

saye barruuu je tjumpe blog akaq ni..wawawa very the kelaka..dok bace kat opis ni sampai sakit2 perut tahan gelak..hehe

all da best to u okay!

free2 tu jenguk2 la blog kite juge kat http://crocsmarche.blogspot.com. Saye ade jual mcm2 model Crocs shoes dengan harga yang murahhh aje! Yang penting, 100% original & authentic gitu :)

Thanks~

Comment by dilaOHdila on January 2, 2010 at 8:45 PM

salam kak Ogy...
Selamat tahun baru. Moga kehidupan sentiasa dalam kesempurnaan....

Comment by Zamir Hady on March 15, 2010 at 3:23 PM

Tok Mak Mad ! I miss you so much and especially your jokes ! :(
Sekarang tinggal cucu and cicit Master Hashim saja . Yang lain semua dah pulang ke rahmatullah .

Comment by amira zakiah on July 28, 2010 at 11:38 PM

so cute laa bdk nie...geram kat pp dia tue

Post a Comment