Celoteh Shasha...Oooppss! Sorry Ummi Celoteh Cik Minah!

7:32 PM / Posted by ogy ahmad daud /

Assalamuallaikum

Apa kabar semua? Shasha sihat, kali ni Shasha yang nak berceloteh pulak!!! Kasi la Shasha chan kan asyik2 Ummi jer..lagipun Ummi tengah busy la dia asyik2 keje aje tinggalkan Shasha tiga hari dia gi mengajar berlakon kat Universiti Utara Malaysia tapi kan Shasha pelik la nape ek Ummi tak nak ajar Shasha berlakon??? Dia selalu cakap kat Shasha "Aminah, Ummi nak Aminah jadi Doktor!!! Tak payah la jadi Pelakon macam Ummi. Nanti bila Ummi da jadi Warga Emas, Aminah bole la jaga Ummi bila Ummi sakit ya sayang.'' Bila Ummi cakap cam tu mesti Shasha angguk kepala tapi kan Ummi tak tahu tau bila Ummi tak ada Shasha masuk bilik Ummi amek sikat Ummi pas tu Shasha sikat rambut Shasha depan cermin, nak tau apa Shasha cakap??? Hehehe...malu aaa nak britau sebab ni rahsia Shasha!!!

Ok la Shasha beritau ya..tapi kna janji tau tolong jangan beritau Ummi ek!!! Ummi tak marah lau dia tau pun...cuma Shasha jer tak sanggup la dengar VOICE OVER UMMI! Shasha cakap depan cermin dalam bilik Ummi apa tau?? "Wah,wah,wah..Cantik la!'' Hehehe.. Jangan laa ketawakan Shasha...!!! Shasha tak Perasan tau tapi Ummi yang selalu cakap "Anak Ummi cantik,anak Ummi bijak,anak Ummi comel,anak Ummi pandai,anak Ummi lasak,anak Ummi chengeng,anak Ummi soleha,anak Ummi beriman..siapa nama dia? Nuraminah Aishah!! Jadi Shasha tak salah la kan lau Shasha puji diri Shasha sendiri, sebab Ummi selalu cakap dialog puji jer kat Shasha..hehehe...Shasha kan sayang sangat-sangat kat Ummi(Ummi suruh Shasha cakap dialog nie) dan Shasha pun Sayang sangat kat Wawa. Nak tau siapa Wawa? Jeng,jeng,jeng..kuang,kuang,kuang...!!! Wawa adalah....kita tunggu episod "Kisah Cik Minah & Cik Wawa" Hehehe...

Ok la cukup sampai disini sayang (Shasha pakai dialog Ummi) celoteh Cik Minah aka Shasha hehehe..kali ni bukan celoteh ogy tau!!! Tima acih semua yang baca citer Shasha nie..Alamak!!! Ummi da voice over lagi "Aminah!! Buat apa tu?? Sini cepat! Mandi!! Ya Ummi!'' Tiba-tiba jer Ummi kat depan Shasha!!! "Wah,wah,wah, da Pandai main laptop Ummi yer???'' Shasha jawab la "Habis tu Ummi yang selalu cakap anak Ummi Pandai,anak Ummi bijak,anak Ummi cantik'' tak sempat Shasha nak habiskan dialog Ummi terus lontarkan vokal "Ohh..chatting yer?? Da ada boypren la tu!!'' Shasha jawab '' Lum jadi boypren la Ummi BARU NAK MENGENALI HATI BUDI MASING-MASING''


Ummi mendengar jawapan Shasha, ummi menepuk dahinya dan jatuh pengsan.

Shasha menangis dan menjerit "Ummmmmmmmmmiiiiiiiiiiiii!!!!"


Apakah yang terjadi????? bersambung.............






43 comments:

Comment by ~~fAdzErRy thE GhOsT biRd~~ on June 6, 2009 at 1:04 AM

uish, menegnali ati budi masing2 tuh... hebat r cik minah nih... eh silap, cik shasha nih... alamk, ummi nye dh pengsan... ape yg trjadi nnti?? x sbr tunggu...

Comment by :: MURNI MASREENA :: on June 6, 2009 at 1:52 AM

heheh... cite yang paling cumellll.... kiss buat shasha........

Comment by murni masreena on June 6, 2009 at 1:53 AM

huhuhu... shasha dan citer yang sangatlah cumelll....

Comment by meme_jr on June 6, 2009 at 2:00 AM

mengenali hati budi??
aii, bhya tu
kecik2 da nk ad boypren
pd cik pojiah, sbo jela

i'm waiting 4 ur next post, cik minah @ Shasha

Comment by SENGAL UNTA'S on June 6, 2009 at 2:19 AM

wah,mengenali hati budi masing2..lps ni cik pojiah kena la hati2..takut cik minah tersangkut pulak dgn jejaka idaman..hehe omg!!cik pojiah pengsan..tunggu episod akan dtg..apa yg sebenanya berlaku..hihi

p/s:kak ogy,its me adeq..whee~

Anonymous on June 6, 2009 at 3:19 AM

Ogy..Ogy...macam ni pun boleh jadi criter..lawak pulak tu...nampak sangat ogy makin gembira dgn hidup..bezakan bila dah rasa ada "yang menanti"doakan cik minah jadi anak yang bertanggungjawab dan bkn si tonggeng...dan semoga Ogy tak nanges sedih-sedih lagi...Kerana Kasih cukup tenang di tonton..pembawaan aida dgn pelbagai mood dan karekter betul-betul harus diteladani pelakon baru...Tahniah!!

Che Abang

Comment by R LEeN on June 6, 2009 at 8:59 AM

k.ogy....

sy leh nampak kegembiraan k.ogy dgn shasha........
shasha....sape ajar main2 laptop nih dik......

Comment by ~TSz~ on June 6, 2009 at 11:34 AM

salam...
wah shahsa mmg anak zamn moden tau..
siap leh pakai laptop ummi dia nie..
heehehehee...
semoga kak ogy bahagia disamping shasha..

Anonymous on June 6, 2009 at 3:10 PM

fuhh.. sronok tonton kerana kasih.
hrp k. ogy slalu la kuar tv.. u r the best actress i ever see.. & slalu mnntkan karya k. ogy

Comment by edzlin007 on June 6, 2009 at 3:25 PM

salam akak ogy.

ala, bersambung pula...suspen je ni. haha. pandai drama shasha ni

Comment by LyDia DeLia on June 6, 2009 at 5:32 PM

amboiiiii shasha..kecik2 dah pandai menaip ekkk..hehehe..

Comment by ahren on June 6, 2009 at 5:48 PM

shasha sudah kembali...kekeke

Anonymous on June 6, 2009 at 7:46 PM

" UMMI! Shasha cakap depan cermin dalam bilik Ummi apa tau?? "Wah,wah,wah..Cantik la!'' Hehehe.. Jangan laa ketawakan Shasha...!!!"




macam mana cik Minah tau yang ai memang ketawa terbahak2 nie...... Bijak.....Bijak....



Tak sabar nak tau sambungan cerita seterusnya.... (",)


TonZ

Comment by ogy ahmad daud on June 6, 2009 at 8:44 PM

Assalamuallaikum semua, tima acih baca cite Shasha hhehe...Shasha tak sangka la dapat komen dari uncle, aunty,abg,dan kakak semua. Hehehe..seronok nya!! Nak tau apa jadi kat Ummi ke?? Sabar ya..nanti kita sambung cite ok? Tima acih daun keladi nanti Shasha tulis lagi!!

Comment by Haddy Haswyra on June 6, 2009 at 11:50 PM

comel la geram la kat dua2 tu


http://xcallibur.blogspot.com

Comment by ima shhs on June 7, 2009 at 4:47 PM

Best2 citer nih....

ala ala comeyy comeyy dak shasha aka minah nih...

apa dah jd dgn ummi nih...huhuhu...('',)

Comment by GEM Community on June 7, 2009 at 5:13 PM

Direktori / Forum Perniagaan:-
http://gem.socialgo.com

Comment by izan on June 7, 2009 at 8:19 PM

kak ogy...

commei nya shasha....

Comment by makdaracute on June 8, 2009 at 1:19 PM

shasha,

shasha boleh jadi doktor + celebriti..peh! sure gempaks sebab golongan professional jadi celebriti...hik..hik..

Comment by ~diAhOntHeblOg~ on June 8, 2009 at 1:21 PM

shasha!! im a big fan of you!! bravo..bravo..tumbs up tuk story nih, ekeke AFUNDI shasha!! opss..terkuat lak ckp..ummi die dgr kang kena mrh lak..hakhak!

Comment by D'Rimba on June 8, 2009 at 1:45 PM

Akak, jangan lupa lawat blog saya ada iklan pasal aktiviti sastera. Siapa lagi kalau bukan orang sepopular akak sokong aktiviti sastera kita supaya lebih merakyat. Sama-sama ya kak kita jumpa di majlis itu martabatkan bidang sastera negara kita..

Comment by CuTeNyer@Ku!!!~~ on June 8, 2009 at 2:25 PM

Assalamualaikum..akak ogy,

Saya rasa happy sgt bila dpt tgk lakonan kak ogy dlm "kerana kasih"...sedih pun ader..ending citer tue...anyway kak ogy ..i wish you all the best..moga berbahagia slalu ngan Shasha...Opps..cik Minah!!!

Comment by @LiYaNNuaR on June 8, 2009 at 4:34 PM

first time tiba ke mari... apa kabar kak Ogy???

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:10 PM

Salam Haddy,ni cik pojiah da sedar dri pengsan geram kat cik minah jer la sbb cik pojiah da remaja purba da x cute lg pun hehehe...

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:13 PM

Salam Ima Shhs, tq suka bca citer ni shasha mmg terlebih cute 2yg dia perasan kekadang hehehe.. xpela budak2 kn seronok melayan keletah dia ni. Ummi dia da sedar da.Alhamdulillaah.

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:14 PM

Salam izan tq bca blog k.ogy n cik minah pun ckp tima acih sbb kata dia cute.

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:19 PM

Salam Makdaracute, biarlah dia lulus dgn cemerlang dulu dlm bidang akademik lau dia minat jgk nk jdi artis biarlah jd artis yg berilmu. Tq Makdaracute akak ttap minat kat nama u.

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:22 PM

Salam Diahontheblog,tq sbb undi shasha skali skala shasha buat citer sndiri dia x sangka ada yg kasi rating tinggi hehehe tp k.ogy x leh britau dia xnk dia perasan hahaha..Tq dik n take care.

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:23 PM

Salam D'Rimba insyaALLAH kakak lawat blog adik tp apa blog nya?

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:26 PM

Salam CutenyerAku,U mmg Cute!!! Tq sudi mnnonton Kerana Kasih n tq for d compliment.Kakak mmg bahagia sgt2 sejak aminah dtg dlm hidup kakak. Tkasih dik doakan k.ogy n aminah.

Comment by ogy ahmad daud on June 8, 2009 at 5:29 PM

Salam@Liyyannuar, tkasih byk2 sudi lawat blog kakak. Kakak sihat Alhamdulillah, adik apa kbr?

Comment by tiddy on June 9, 2009 at 8:39 AM

amboi Cik Minah..pandai b'chatting plk ek...abis la ummi nye..sabar la ye Cik Pojiah..
Cik Wawa??? saper plk tu??..x sabar nk tunggu episod ni bsambung..

yattyoko on June 9, 2009 at 9:02 AM

cik minah....cik minah...
pandainyerrrrrr.... kukikukikukiii
dok depan cermin sambil tenyeh tetip ummi kat pipi yekkk....
merah sangatla makngahhh...
awat no ummi xbg cik minah jadi artis? ni misti ummi jeles kot2 nanti peminat cik minah lg ramai dr ummi ni....
akak ogy... dok buatpa tu? apa projek terbaru drama ka filem ka?
haritu dok layan "kerana kasih", time babak syahdu tu, laki cek dok habaq kat cek. hah! ogy ni kalo part2 mcm ni mmg dia paling terrorlaa.. cek kata siap kembang hidung tu yg mahai tu.... hehe jgn marah noo... hidung cek lagi kembang kalo akak ogy nak tauuu...
apapun cepat2 la sambung crita cik minah tu... awat ummi pengsan?? apa jadi dgn cik minah bila ummi pengsan? cik minah panggil ambulan dak???
haiii...melayan kerenah budak2 ni mmg bahagia.. kdg2 gerammmm...

Comment by Casper a.k.a wifee en.atan on June 9, 2009 at 10:41 AM

hahahaha cik minah..cik minah...pandai cik minah wat lawak cam cik pojiah jugak nooo.

Comment by pieya on June 9, 2009 at 10:42 AM

amboi cik minah sayang....cik minah yg suka usik ummi dia...cian ummi cik minah 2...sampai pengsan...pengsan sebab pe??tak sabar nak tau....nakal betul cik minah ni yer...eeeee....geram...

Comment by nadya rusly on June 9, 2009 at 11:39 AM

salam....actually sy x tau nk pggl apa...tp x ksh la erk...yg penting celoteh shasha nie mmg best...x kering gusi dbuatnyer...kata kat shasha oh silap pulak...kata kat cik minah yg dia mmg cute n comey cm ummi dia gak...he3...bila nk smbg nie...x sabar nk tunggu...

Comment by haz on June 10, 2009 at 5:09 PM

geli hati bila baca blog akak...
and cik minah tu nmpk comel sgt..
dan saya nak mintak kebenaran utk add blog akak dlm blog list saya...
apa pun..tak sabar nk tgu sambngan cite nih...

Comment by haz on June 10, 2009 at 5:11 PM

geli hati bila baca blog akak...
cik minah nampak comel sangat..
saya nk mintak kebenaran nak add blog ni dlm blog list saya..
harap dibenarkan...
apa2 pun looking forward nk tahu sambungan cerita...

Comment by Watie Aziz on June 11, 2009 at 2:39 AM

hahahhaa...betul lah kak Ogy nih memang pandai tulis skrip...ahak s..kena belajar ilmu makrifat ni rasanya ... hahahha...

but what u're doing now is Very Very Very good kak Ogy ...i like bhg praise our dotter tuh .. mmg patut buat cam tuh pun ...:) so anak akan rasa disayanagi dan Insya Allah will become a better person ..Amin ..

Tetiba plak saya teringat kisah kak Ogy yg saya baca kat paper ..pasal ada org "kacau" anak kak Ogy lah ..so kak Ogy pertahan kan dia ..dan kata ..kacau saya takper ..but jgn kacau anak saya ..lebih kurang gitu lah bunyi nya ... i understand how u feel .. kesian u ..in this line ..semua kak ogy kena hadap kan ..kadang2 pikir balik, ntah hapa2 ntah org yg dengki tuh ..cam takder kerja lain ..now u prove to everybody that u can be a good mother ..& it really shows on ur face! tak yah nak hippo hippo kan ..:)

btw, tq so much coz sudi melawat my baby blog ..thank u for the praise ..:) really appreciate it..tuh lah ..time kecik2 nak princess, nak tinkerbell tapi tak dapat ..hahaha..bukan org kaya katakan ...dulu mana ada internet ..kita tak dapat, kita buat utk anak pun dah rasa puas sesangat ...heheheh

Comment by haz on June 12, 2009 at 6:21 PM

eh eh..baru perasan sampai dua kali saya anto comment..
bukan apa..masa nk anto smlm...2,3 kali publish...pastu kuar "page cannot be displayed"..
so..try la byk kali smpi boleh...
tu yg ada byk komen yg sama tp dlm versi yg berbeza..
ampun maaf dipinta ye kak ogy...

Comment by shina on June 15, 2009 at 8:45 AM

comelnya... cik minah nih :D geram nyerrrr

Comment by adekz on August 1, 2009 at 2:11 PM

akkk..nti check ar blog kite..mulut kite sepatern ngn akk..plizzz call sy...

Comment by Nur on November 18, 2009 at 4:05 PM

salam kak ogy. how u doing? rasanya mcm pernah terserempak kak ogy waktu ini tapi di mana ya? nak tegur takut salah.. ingat nak snap kejap buat kenangan but tak ada rezeki le.. to all blogger pls come to visit me at my place http://kongsibersamanora.blogspot.com
kak ogy pun sila le menjengah.. kita main cak cak...

Post a Comment